Σε ένα από τα πιο αναπάντεχα αποτελέσματα των τελευταίων ετών στη Formula 1, ο Πιερ Γκασλί με την Alfa Tauri πανηγύρισαν τη νίκη στη Μόντσα, η οποία και ήταν η πρώτη αμφότερων στην ιστορία τους.

Σε έναν απίθανο αγώνα στη Μόντσα, με μεγάλες ανατροπές, ο Pierre Gasly της Alfa Tauri πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, έχοντας δίπλα του στο βάθρο τους Σάινθ και Στρολ.

Με τις Ferrari να απογοητεύουν για έναν ακόμη αγώνα και τον Φερστάπεν να εγκαταλείπει από νωρίς, ο Χάμιλτον είχε μία ακόμη νίκη στα χέρια του, αλλά τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων και κατέληξε στην 7η θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε στα πιτς πριν επιτραπεί ο είσοδος κι έτσι αναγκάστηκε να εκτίσει ποινή που τον έφερε ως 17ο πίσω στην πίστα, την ώρα που ο ομόλογός του στη Mercedes, ο Μπότα “πλήρωνε” την τραγική του εκκίνηση στον αγώνα.

Οι Ferrari από την πλευρά τους απογοήτευσαν για μία ακόμη φορά, με τον Λεκλερκ να “διαλύει” το αυτοκίνητό του, κι έτσι από το… πουθενά, ο Gasly με εξαιρετική διαχείριση βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη θέση.

Κορυφαία στιγμή και για τον Σάινθ, η δεύτερη θέση στη Μόντσα, ενώ για τον Στρολ, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο βάθρο στη δική του καριέρα.

Ο Γάλλος πιλότος “τρελάθηκε” μάλιστα όταν συνειδητοποίησε το γεγονός, λίγο πριν τον τερματισμό, με την αντίδρασή του στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα να τα λέει όλα για τα συναισθήματά του εκείνη τη στιγμή.

“Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!! Τι κάναμε μόλις;! Νικήσαμε το γ@μ@μ@ν@ τον αγώνα; Τα καταφέραμε ξανά!!!”, ακούστηκε να λέει ο Γκασλί, σε έναν αγώνα που θα θυμάται για πάντα.

Πηγή:newsit.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours