Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων των ομάδων της Formula 1 παρατείνεται για τέσσερις ακόμα εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί, σχεδιαστές και αεροδυναμιστές δεν μπορούν να επέμβουν πάνω στα φετινά μονοθέσια μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Οι μονάδες θα παραμείνουν κλειστές για εννέα εβδομάδες συνολικά, δηλαδή για 63 συνεχόμενες ημέρες.

Αντίστοιχα η αναστολή εργασιών για τους κατασκευαστές κινητήρων (Mercedes, Ferrari, Honda και Renault), αυξάνεται στις 49 ημέρες, επίσης μέχρι το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

Παράλληλα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA ανακοίνωσε ότι οι ομάδες μπορούν έπειτα από 50 ημέρες συνεχούς αναστολής και αφού λάβουν την έγκριση της ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσουν μία ομάδα 10 ατόμων για εργασία εξ αποστάσεως αποκλειστικά για project μεγάλης διάρκειας.

Η Marca παρουσίασε μια πιθανή έκδοση από το καλεντάρι του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα.

Όπως όλα τα σπορ και οι αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο, έτσι και η Φόρμουλα Ένα έχει επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι άνθρωποι της FIA επεξεργάζονται όλα τα πιθανά σενάρια για το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Η Marca παρουσιάζει το καλεντάρι της φετινής σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει 17 αγώνες συνολικά, ενώ απουσιάζουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά γκραν-πρι (Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Μονακό και Ολλανδία).

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, σε τρεις περιπτώσεις (Αυστρία, Βρετανία, Ουγγαρία) θα διεξαχθούν δύο γκραν-πρι στην ίδια πίστα.

Αναλυτικά:
5 και 12 Ιουλίου: Αυστρία
26 Ιουλίου και 2 Αυγούστου: Βρετανία
16 και 18 Αυγούστου: Ουγγαρία
6 Σεπτεμβρίου: Αζερμπαϊτζάν
20 Σεπτεμβρίου: Σιγκαπούρη
27 Σεπτεμβρίου: Ρωσία
4 Οκτωβρίου: Κίνα
11 Οκτωβρίου: Ιαπωνία
25 Οκτωβρίου: ΗΠΑ
1 Νοεμβρίου: Μεξικό
8 Νοεμβρίου: Βραζιλία
22 Νοεμβρίου: Βιετνάμ
6 Δεκεμβρίου: Μπαχρέιν
13 Δεκεμβρίου: Άμπου Ντάμπι

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours