Πόλο: Μεγάλη νίκη για την Εθνική επί των ΗΠΑ – Προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η Εθνική Ανδρών στο πόλο νίκησε με 11-9 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μεγάλη νίκη επί των ΗΠΑ πέτυχε η εθνική ανδρών του πόλο σε αγώνα νοκάουτ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας. Έτσι η Εθνική προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την ελληνική ομάδα να επικρατεί με 11-9. Στο πρώτο οκτάλεπττο οι ΗΠΑ προηγήθηκαν με 3-4 ενώ το ημίχρονο έληξε 6-6. Ισόπαλη έληξε και η τρίτη περίοδος με 8-8.  Στο τέταρτο οκτάλεπτο η Εθνική μας προηγήθηκε με 10-8 με γκολ του Γούνα και του Γενηδουνιά. Οι ΗΠΑ μείωσαν με τον Χάλοκ σε 10-9 αλλά ο Γενηδουνιάς διαμόρφωσε το 11-9 που ήταν και το τελικό σκορ. Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο Γενηδουνιάς με 4 γκολ.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το πρωί της Τρίτης την Ιταλία στον έναν από τούς τέσσερις προημιτελικούς της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως και η Εθνική Γυναικών έχει προκριθεί στην οκτάδα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 11-9

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-2, 2-2, 3-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης

ΗΠΑ (Ουντόβιτσιτς): Γουλφ, Χούπερ 2, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Χάλοκ 2, Τσουπίντο 1, Ντάουμπ 2, Φάρμερ, Μπόουεν 1, Ραμίρεζ, Σμιθ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Πηγή:lifo.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours