Δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέα Πατρών με 111-77 στο ΟΑΚΑ και πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα Ελλάδος στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, καθώς επικράτησε με 111-77 του προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ και έφτασε στις τρείς νίκες κάνοντας παράλληλα και νταμπλ για τη φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά όσο πιο νωρίς μπορούσαν και δεν άφηνα κανένα περιθώριο στον Προμηθέα για να αντιδράσει.

Με πολλή πίεση πάνω στη μπάλα, με γρήγορες επιθέσεις και τον Καλάθη να μοιράζει ασίστ (είχε 9 στο ημίχρονο) προηγήθηκαν με 35-8 στο 11’ και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους.

Από την άλλη πλευρά οι «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά ουσιαστικά είχαν… πάρει απόφαση πως δεν μπορούν να κοντράρουν τον αντίπαλό τους. Εκαναν πολλά λάθη, έμπαιναν νωχελικά στις φάσεις, σούταραν φοβισμένα με συνέπεια να γίνουν εύκολη λεία για τους γηπεδούχους.

Ο Γιατράς πάντως προς τιμήν του ξεκίνησε στη βασική πεντάδα τον νεαρό Μαντζούκα, ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και τον νεαρό Καφέζα.

Η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει με… γεωμετρική πρόοδο και να φτάνει στους 25 πόντους (55-30 στο 18’) με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 62-34 με το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχοντας την διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους δεν συνάντησε καμία δυσκολία από τον Προμηθέα, που είχε αποδεχθεί τη… μοίρα του. Ετσι οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε θεαματικές φάσεις με τις άμυνες να έχουν χαλαρώσει και τους παίκτες να καρφώνουν, να σουτάρουν και τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 111-77 .

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, αφού οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά πήραν μεγάλη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 31-8, 62-34, 86-53, 111-77

Πηγή:to10.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: