«Ο Σουμάχερ δεν θυμίζει σε τίποτα αυτόν που ξέραμε» – Τι αποκαλύπτει ιταλός νευροχειρούργος

Αλλοιώσεις στα όργανα και στους μύες εξαιτίας του εγκεφαλικού τραύματος

Για την τρομακτική διαφορά που έχει ο Μίκαελ Σουμάχερ σε σχέση με την εικόνα που είχαμε για αυτόν, έξι χρόνια μετά το τρομακτικό ατύχημα, κάνει λόγο ο διακεκριμένος ιταλός νευροχειρούργος, Νίκολα Ατσιάρι.

Ο γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο που θυμόμαστε στις πίστες της Formula 1, προειδοποίησε ο νευροχειρούργος από το νοσοκομείο της Μπολόνια.

Ο νευροχειρούργος δήλωσε στην εφημερίδα Contro Copertina πως υπάρχουν αλλοιώσεις στα όργανα, στους μύες και στον σκελετό, ως αποτέλεσμα του εγκεφαλικού τραύματος που υπέστη. Ο τραυματισμός του έχει επιπτώσεις όπως μυική ατροφία, πρόβλημα τους τένοντες, οστεοπόρωση.

Όπως ανέφερε, χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο από ομάδα ιατρών και φυσικοθεραπευτών, τονίζοντας ότι είναι μια κατάσταση η οποία σε περιπτώσεις όπου ο παθών δεν είναι οικονομικά εύρωστος έχει συχνά ως αποτέλεσμα ένα πρόωρο τέλος, εξαιτίας μη αναστρέψιμων επιπτώσεων.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έπαθε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στις 29 Δεκεμβρίου 2013 μετά από ένα ατύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο των γαλλικών Άλπεων και βρισκόταν επί μήνες σε κώμα. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη βίλα του στην περιοχή της Γενεύης.

Πηγή:altsantiri.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours