Ο Ολυμπιακός ήταν υπερηχητικός, έβαλε τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, “διέλυσε” 4-0 την Πλζεν στο Φάληρο και πέρασε στον γ’ προκριματικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπασακσεχίρ.

Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός με 24 τελικές, εκ των οποίων οι 16 στον στόχο, “σκόρπισε” με 4-0 τη Βικτόρια Πλζεν στο “Γ. Καραϊσκάκης” και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα κληθεί να παίξει με την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από τη ρεβάνς του Φαλήρου.

1. ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ “ΠΝΙΞΕΙ”, ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΞΕ

Ήταν εκρηκτική η εκκίνηση του Ολυμπιακού, που κατέβηκε όπως και στο πρώτο παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1 και μία αλλαγή, τον Μεριά αντί του Μπα. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” και στα πρώτα δέκα λεπτά “έπνιξαν” την Πλζεν. Φουλ επίθεση, εντυπωσιακές συνεργασίες και δοκάρι μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Γκιλιέρμε! Η ανάπτυξη για το σύνολο του Μαρτίνς γινόταν από δεξιά, με τον Ομάρ και τον Ποντένσε. Από κοντά τους και ο Βαλμπουενά, για να παίξει το 1-2 και να βγει η σέντρα από δεξιά ή να μπορέσει κάποιος από αυτούς να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων και να “χτυπήσει” κατά μέτωπο.

Οι Τσέχοι αδυνατούσαν να βγάλουν τη μπάλα από την περιοχή τους και το μόνο που έκαναν ήταν να απομακρύνουν όπως – όπως. Αφού χάθηκαν ευκαιρίες με Γκερέρο, Ποντένσε και Μασούρα, η Βικτόρια άρχισε να… αναπνέει από το 15′ και μετά. Οι παίκτες της θέλησαν να “σπάσουν” τον… τρελό ρυθμό του Ολυμπιακού και το πέτυχαν κάνοντας ένα σωρό καθυστερήσεις όταν τους δινόταν η ευκαιρία. Η μοναδική φορά που “καρδιοχτύπησε” στο πρώτο μισό η ομάδα του Πειραιά ήταν στο 24′, όταν σουτ του Χροσόβσκι από θέση βολής κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Τίποτα άλλο άξιο αναφοράς, πέρασε από το γεγονός ότι επεδίωκε να βρει στον αέρα τον πανύψηλο Κρμέντσικ, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες με τον Μεριά.

2. ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΕΛΛΕΙΠΕ

Μετά το 25′ ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές τον Ποντένσε με τον Μασούρα, περνώντας αριστερά τον Πορτογάλο. Όσο κυλούσαν τα λεπτά στο πρώτο μισό, ο Βαλμπουενά κουράστηκε και υπήρχαν φορές που θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ποντένσε, ο οποίος ενώ ήταν δραστήριος και προκάλεσε μπελάδες στην τσεχική άμυνα, υπέπεσε και σε αβίαστα λάθη από τα οποία θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά η Πλζεν, βγαίνοντας στην κόντρα. Ο Μπουχαλάκης και ο Γκιλιέρμε έκαναν εξαιρετική δουλειά. Εκτός από το να κόβουν, επιχειρούσαν να δημιουργήσουν και να συνεργαστούν κυρίως με Βαλμπουενά και Ποντένσε.

Ο Τσιμίκας ήταν αλάνθαστος αμυντικός και δεν επέτρεψε στον Καγιάμπα να απειλήσει, ενώ όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε για να βοηθήσει επιθετικά. Το ημίχρονο έληξε με 68% κατοχή υπέρ του Ολυμπιακού και το 0-0 ήρθε όχι γιατί αυτή τη φορά οι Πειραιώτες δεν έφτασαν σε τελικές (μέτρησαν έντεκα στο σύνολο), αλλά γιατί η τελική ενέργεια δεν ήταν ήταν αυτή που έπρεπε. Βάσει εικόνας, ωστόσο, φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

3. ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ

Ό,τι άξιζε στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός, το πήρε στο ξεκίνημα του δεύτερου. Αυτό που δικαιούταν απόλυτα. Ένα γκολ. Αφού τα δύο σουτ του Μασούρα δεν κατέληξαν στον στόχο, ήρθε στο 51′ η κεφαλιά του Γκιλιέρμε μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Χρούτσκα (1-0)! Ο Βαλμπουενά που είχε πάρει τις ανάσες του στην ανάπαυλα, έκανα καταπληκτικό 20λεπτο μέχρι να γίνει αλλαγή. Κρατούσε υπέροχα τη μπάλα, δέχτηκε κλωτσιά, ενώ στο 54′ με αυτοθυσία έκανε τάκλιν για να εμποδίσει επίθεση των Τσέχων. Όταν στο 66′ έγινε αλλαγή με τον Καμαρά, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, αποθεώθηκε… Μετά το γκολ η Πλζεν δεν είχε παρά να βγει μπροστά. Στους “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό σοβαρό αμυντικός λάθος, δινόταν η ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση, απέναντι σε μια άμυνα που έτσι κι αλλιώς δεν φημιζόταν για τη σταθερότητά της. Αυτό ήταν… Από τη στιγμή που δέχτηκαν γκολ οι Τσέχοι… καταστράφηκαν.

4. ΤΗΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ “ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ” ΘΥΕΛΛΑ

Στην Τσεχία το 4-3-3 δούλεψε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό. Μια από τα ίδια και στη ρεβάνς. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν υπερηχητικοί και… διέλυσαν την Πλζεν, η οποία υποτάχθηκε απέναντι σε μια ψυχωμένη ομάδα, η οποία απέδειξε ότι ήταν καλύτερη. Το ένα γκολ ακολουθούσε το άλλο! Στο 70′ ο Γκερέρο έφυγε στην κόντρα, ζάλισε τον Πέρνικα με απανωτά ντρίμπλες και το συρτό του σουτ κατέστη ανέφικτο να εξουδετερώσει ο κίπερ της Βικτόρια. Το 2-0 ήταν γεγονός και το “Γ. Καραϊσκάκης” πήρε… φωτιά. Όλα λειτουργούσαν τέλεια για τον Ολυμπιακό. Ένα αποφασιστικό σύνολο, από το οποίο δεν υστέρησε κανείς. Όλοι έδιναν το κάτι παραπάνω. Ακόμα και λάθος να γινόταν, αμέσως διορθωνόταν από συμπαίκτη. Οι Τσέχοι “καίγονταν” για γκολ, αλλά αδυνατούσαν να απειλήσουν, ενώ στις στατικές φάσεις κατά τις οποίες έπρεπε να αμυνθούν, τα έκαναν… μαντάρα.

Στο 73′ ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιλιέρμε έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στο σώμα του Ρέζνικ, ο οποίος μάρκαρε τον Γκερέρο, και αναπαύτηκε στα δίχτυα της ομάδας του.  Με παρόμοιο τρόπο έγινε και το 4-0. Νέο κόρνερ από τον Μασούρα, πλασέ στην κίνηση από τον Μεριά, ασταθής απόκρουση του Χρούτσκα και ο Σεμέντο που… παραμόνευε, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, στο 82′. Επιβλητική εμφάνιση από τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι… πάτησαν τη Βικτόρια Πλζεν και πέρασαν με θριαμβευτικό τρόπο στην επόμενη φάση του Champions League.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Juan Martínez (Ισπανία)

Βοηθοί: Diego Barbero Sevilla, César Manuel Noval Font (Ισπανία)

                4ος: José María Sánchez (Ισπανία)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ποντένσε (85′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (66΄Καμαρά), Γκερέρο (80′ Ελ Αραμπί).

 

ΒΙΚΤΟΡΤΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Χρούτσκα, Ρέζνικ, Πέρνικα, Μπράμπετς, Χλούσεκ, Κάλβαχ (79′ Γιάνοσεκ), Χροσόβσκι, Καγιάμπα (56′ Κόβαριτς), Κόπιτς, Μίχαλικ (73′ Χόρι), Κρμέντσικ.

 

Γκολ: 51′ Γκιλιέρμε, 70′ Γκερέρο, 73′ αυτ. Ρέζνικ, 82′ Σεμέδο

Κίτρινες: 56′ Τσιμίκας – 53′ Μπράμπετς

Πηγή:sport24.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours