Ολυμπιακός: Οριστικά στα playoffs του Champions League

Ο αποκλεισμός της Λιόν από την Μπάγερν στέλνει τον Ολυμπιακό οριστικά στα playoffs (ως ισχυρός) του Champions League. Ακόμη κι αν αποκλειστεί έχει εξασφαλισμένους τους ομίλους Europa League, αλλά και περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ έσοδα.

Το ταξίδι της Λιόν στο Champions League σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι γκον αποκλείστηκαν από την Μπάγερν στη Λισσαβώνα, έτσι οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του Ολυμπιακού (και της Σλάβια) στα playoffs της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ήθελε πρόκριση της γερμανικής ομάδας επί της Λιόν, ώστε να πηδήξει ένα γύρο και να μη συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (όπως αναλογεί στον πρωταθλητή της Super League βάσει βαθμολογίας).

Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και έτσι οι “ερυθρόλευκοι” θα τεθούν αντιμέτωποι με μία ομάδα σε διπλά παιχνίδια (22-23/9, 29-30/9) και αν περάσουν θα μπουν ξανά στους ομίλους του Champions League (η κλήρωση για τον αντίπαλο θα γίνει 1 Σεπτεμβρίου)!

Ακόμα και στο κακό σενάριο που ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στα playoffs, έχει εξασφαλισμένη την είσοδο στους ομίλους του Europa League, αλλά και περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ έσοδα. Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός “καβαλά” έναν προκριματικό γύρο.

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται στους ισχυρούς των playoffs (τρεις ισχυροί, τρεις ανίσχυροι, τρία ζευγάρια), όπως και η Ζάλτσμπουργκ από την Αυστρία. Αυτονόητο είναι ότι καθώς είναι και οι δύο ισχυροί, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Ζάλτσμπουργκ.

Σίγουρο είναι επίσης ότι δεν θα βρει απέναντί του τη Σέλτικ. Η ομάδα του Βασίλη Μπάρκα εάν φθάσει μέχρι τα playoffs, τότε θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Πηγή:sport24.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours