Επικό ματς, με Ναμπί στη Σουπερ Λιγκ ο ΟΦΗ

Ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια των τελευταίων ετών είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια των τελευταίων ετών είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ο ΟΦΗ με απίστευτο τρόπο και γκολ του Ναμπί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Πλατανιά 3-2 και αφού η χανιώτικη ομάδα είχε ισοφαρίσει στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και κρατούσε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία με το γκολ του Παπανικολάου!

Με δύο αλλαγές στις ενδεκάδες τους παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες. Ο Νάστος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Γιαννούλη και ο Σακόρ έπαιξε στη θέση του Ναμπί για τον ΟΦΗ. Ο Γιάννης Τάτσης έβαλε τον Ρουσσάκη στην άμυνα στη θέση του Σάαντο και τον Καραγκούνη στη θέση του Λουκίνα. Το πρώτο ημίχρονο είχε παρόμοια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου στα Χανιά. Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Πλατανιάς με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους στην εστία του Γκοτ. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Σασί από τον Ποζατζίδη. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Χανιωτών, ο διαιτητής Κομίνης υπέδειξε πέναλτι και ο Νέιρα αποδείχτηκε ψύχραιμος από την άσπρη βούλα για το 1-0. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα ματς χωρίς καλό ρυθμό, με ανούσια κατοχή μπάλας από την ομάδα του Βέρα. Ο Πλατανιάς ευτύχησε να ισοφαρίσει χωρίς να έχει κάποια φάση στο ματς. Από στατική φάση ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Από κόρνερ και την ανεπιτυχή προσπάθεια δύο φορές του σκόρερ του ΟΦΗ του Νέιρα να απομακρύνει τη μπάλα, που έφτασε στον Τσαμούρη και με αριστερό σουτ νίκησε τον Σωτηρίου. 1-1 και σκορ πρόκρισης για τον Πλατανιά μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 2ο ημίχρονο ο Πλατανιάς έχανε τις ευκαιρίες ο ΟΦΗ ήταν αυτός  που σκόραρε. Στο 55΄στο 61΄και στο 84΄η ομάδα του Γιάννη Τάτση απείλησε με τον Νίλι, ο ισπανός που έκανε καταπληκτικό ματς. Ο Πλατανιάς που είχε και άλλες 2 καλές στιγμές, με τον Μπιανκόνι και τον Λουκίνα. Το πολυπόθητο τέρμα όμως το πέτυχε ο ΟΦΗ, όταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδα του Χάιμε Βέρα, ο Νέιρα, έσκαψε τη μπάλα για τον Γιακουμάκη που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 2-1. Δεν έλεγξε όμως την χαρά του για το τέρμα που πέτυχε, έβγαλε τη φανέλα του και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Η αριθμητική ισορροπία στις 2 ομάδες αποκαταστάθηκε στο 75΄με την αποβολή του Μπιανκόνι, με 2η κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Παπάζογλου.
Στις καθυστερήσεις ο Πλατανιάς τιμώρησε τον ΟΦΗ και μετά το σουτ του Νίλι και την κόντρα, ο Παπανικολάου πέτυχε το 2-2 σε ένα παιχνίδι χωρίς θέαμα, αλλά με άγρια ομορφιά και πολύ πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων.
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε το απίθανο με τον ΟΦΗ να γεύεται το νέκταρ της νίκης και της συμμετοχήςε στη Σούπερ Λιγκ 1. Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα των Χανιωτών.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος, Παπάζογλου, Σακόρ (58΄Ναμπί), Μεγιάδο, Βαζ, Φερέιρα (58΄Ντίνας), Νέιρα, Σάσι (46΄Γιακουμάκης)
Πλατανιάς: Γκοτ, Τσαμούρης, Ρουσάκης (77΄Παπουτσογιαννόπουλος), Κορτσάμ, Ουες, Ποζατζίδης (73΄Λουκίνας), Μποσέτι, Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι

About Post Author

+ There are no comments

Add yours