ΕΟΕ για Σεβαστή: «Πολύ μεγάλη απώλεια»

ΕΟΕ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του εμβληματικού Βασίλη Σεβαστή εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Βασίλης Σεβαστής «έφυγε» στα 72 του χρόνια και ο ελληνικός αθλητισμός έγινε φτωχότερος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν τη μεγάλη του θλίψη για το θάνατο του πρώην αθλητή και κορυφαίου παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού Βασίλη Σεβαστή σε ηλικία 72 ετών.

Ο πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ διετέλεσε μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ από το 2001 έως το 2012 και υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση τον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια, τους οικείους, τον ΣΕΓΑΣ και όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου για την πολύ μεγάλη απώλεια.

Όσες και όσοι τον γνώριζαν και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στους αγώνες για τη πρόοδο του αθλητισμού στη χώρα μας, η απώλειά του αφήνει ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό.

Η μαχητικότητα του, το σθένος για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων του αθλητικού κινήματος και του κλασικού αθλητισμού ειδικότερα ας είναι οδηγός για όλους εμάς.

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος είπε για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή μας αφήνει ένα τεράστιο κενό»

O Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος είπε για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η απώλεια του Βασίλη Σεβαστή μας αφήνει ένα τεράστιο κενό μαζί με τη μεγάλη λύπη που όλοι νιώθουμε.

Για όσους τον ξέραμε από κοντά, υπήρξε μεγάλος αθλητής και αργότερα κορυφαίος παράγοντας του κλασικού αθλητισμού που υπηρέτησε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πάντα μαχητικός και πιστός στα πιστεύω και στο όραμα του, έδινε τους αγώνες του για τη δημοκρατία και την αξιοκρατία.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, προτείνω να καθιερωθεί ετήσια υποτροφία από την ΕΟΕ στο νικητή και στη νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Δέκαθλο και στο Έπταθλο αντίστοιχα, που θα φέρουν τον τίτλο Υποτροφία στη μνήμη Βασίλη Σεβαστή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Σεβαστής

Ο Βασίλης Σεβαστής γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1949 και ως αθλητής ξεχώρισε στο αγώνισμα του 10άθλου. Υπήρξε καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και φυσικά αθλητικός παράγοντας σε διάφορα πόστα.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κάλυμνο και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό.

Τις μεγαλύτερες διακρίσεις του τις πέτυχε ως αθλητής του Πανιωνίου. Το 1971 αναδείχθηκε “χρυσός” στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Σμύρνη, ενώ ένα χρόνο μετά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες στην ίδια πόλη.

Το 1969 εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού όπου κατέλαβε την 19η θέση με 6.120 βαθμούς.

Στη διάρκεια της καριέρας του βελτίωσε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο 10αθλο με 7.043 β. το 1970 και 7.312 το 1972.

Την περίοδο 1980-1983 ήταν διευθυντής του εθνικού σταδίου Πάτρας, προπονητής στίβου των σωματείων Ολυμπιάδα, ΕΑ Πατρών καθώς και τεχνικός σύμβουλος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου το διάστημα 1983-1984.

Από το 1984 μέχρι το 1993 ήταν Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης ΣΕΓΑΣ και Εθνικός Προπονητής. Ανέλαβε την ηγεσία της ομοσπονδίας το 1997 και κατάφερε να την αναγεννήσει σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της θητείας ως πρόεδρος και από το 2012 κι έπειτα από τη θέση του γενικού γραμματέα πρόσφερε πολλά στον ελληνικό αθλητισμό».

Το πρόσφατο αφιέρωμα του Sportime στον Βασίλη Σεβαστή:

Πηγή:sportime.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours