Εθνική Νέων πόλο: Σαρωτική. Πρώτη και «απόλυτη» στους «8» του Παγκοσμίου

Καταιγιστική ήταν η Εθνική μας ομάδα Νέων Ανδρών στον τέταρτο αγώνα της και τελευταίο στον Δ» Όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο στο Κουβέιτ, καθώς επιβλήθηκε με 27-4 του Ουζμπεκιστάν και σφράγισε και τυπικά την πρωτιά στον συγκεκριμένο Όμιλο.

Η εθνική Νέων στο πόλο έκανε το 4χ4, νικώντας άνετα με 27-4 του Ουζμπεκιστάν, στην 4η αγωνιστική του Δ’ Όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Κουβέιτ στο Al-Nasar Sport Club, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση και την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν και σκόραραν όλοι οι παίκτες, πλην των δύο τερματοφυλάκων! Έτσι η ομάδα του Τεό Λοράντου θα έχει πλέον δύο μέρες ξεκούσρασης, συγκέντρωσης και προετοιμασίας για την επόμενη σπουδαία αναμέτρηση που θα την φέρει ψηλότερα. Κορυφαίος σκόρερ της εθνικής μας ήταν ο Κάκαρης με πέντε γκολ.

Στην αυριανή 5η αγωνιστική (Δευτέρα 16/12) η Εθνική Νέων έχει ρεπό στον Όμιλο και φυσικά, χάρις την απευθείας πρόκρισή της στους “8”, δεν θα παίξει ούτε την Τρίτη (17/12) οπότε και είναι οι αγώνες χιαστί.

Από αυτούς τους αγώνες θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον προημιτελικό της Τετάρτης (18/12) και συγκεκριμένα αυτός θα βγει από τον αγώνα 3ος Β’ Ομίλου – 2ος Γ’ Ομίλου (ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα).

Στον άλλον αγώνα της 4ης αγωνιστικής του Δ΄Ομίλου Βραζιλία – Αυστραλία 6-9 (Ρεπό: Νέα Ζηλανδία).

Τα οκτάλεπτα: 1-8, 0-6, 0-8, 3-5

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (Όλεγκ Πλέτνεφ): Γιοκουμπιόνοφ, Ντενταμπάεφ, Σομπιριόνοφ, Κενιάεφ, Τουργκούνοφ 1, Αζίζοφ 1, Οσιπιάν 1, Μποτίροφ, Κουτμομπένκοφ, Γιουσουφιάνοφ 1, Κοσμίνοφ, Μακμουντιόνοφ, Ουσμονιόνοφ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 1, Νικολαΐδης 3, Παπαναστασίου 1, Κάκαρης 5, Ρομπόπουλος 4, Παπαγεωργίου 2, Δίπλαρος 1, Χαλυβόπουλος Αρ. 4, Γωνιωτάκης 3, Μητράκης.Η βαθμολογία του Δ’ ΟΜΙΛΟΥ

Ελλάδα  (70-20)  8  (4 αγ.)

Αυστραλία  (26-29) 4  (3 αγ.)

Βραζιλία  (31-28)  2  (3 αγ.)

Νέα Ζηλανδία  (34-28)  2  (3 αγ.)

Ουζμπεκιστάν  (16-72)  2  (3 αγ.)

Πληροφορίες: koe.org.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours