Γίνεται και πάλι Εθνική… αγαπημένη

Η «αδιάφορη» Εθνική Ελλάδας παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και με πάθος για τη νίκη επικράτησε στο άδειο ΟΑΚΑ της Βοσνίας με 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η Εθνική Ελλάδας ήξερε πριν τον αγώνα με την Βοσνία πως ακόμα και οι μαθηματικές της ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 είχαν εξανεμιστεί μετά τη νίκη της Φινλανδίας επί της Αρμενίας με 3-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν μόνο τη νίκη.

Μπορεί οι παίκτες του Τζον Φαν Σιπ να ήταν αδιάφοροι στην ουσία, αλλά δεν το έδειξαν σε κανένα σημείο του αγώνα παίζοντας για πάθος στα 90 λεπτά του αγώνα και άρχισαν να κάνουν ξανά την Εθνική ποδοσφαίρου… αγαπημένη.

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την Ιταλία

Όμως, η «γαλανόλευκη» δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα για να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παίξει χωρίς άγχος χτίζοντας μια ομάδα για τις προσεχείς διοργανώσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ είχε κάνει τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στο «Ολίμπικο» κόντρα στην Ιταλία (2-0).

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χατζηδιάκο, Σταφυλίδη. Δεξί μπακ τον Μπακάκης και αριστερό τον Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ο Κουρμπέλης με τον Γαλανόπουλο, έχοντας μπροστά τους τον Μπακασέτα, με τους Μάνταλο και Λημνιό στις πτέρυγες, ενώ στην κορυφή ήταν ο Παυλίδης.

Φοβερή συνεργασία και το πρώτο γκολ του Παυλίδη

Η Ελλάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πάρει τα ηνία του ματς, αλλά οι Βόσνιοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο άδειο ΟΑΚΑ. Στο 13′, υπήρχε διπλή ευκαιρία για τους Βόσνιους καθώς αρχικά ο Πασχαλάκης βγήκε από την εστία του και έδιωξε, ο Χατζηδιάκος έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή το σουτ του Γκόγιακ και στη συνέχεια ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε νέο σουτ του Χότζιτς.

Η «γαλανόλευκη» που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο άνοιξε το σκορ στο 30′ έπειτα από φοβερή συνεργασία του Λημνιού με τον Μάνταλο και τελικό αποδέκτη τον Παυλίδη. Ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αδειάζοντας με καταπληκτική ντρίπλα τον αντίπαλο αμυντικό και με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέχιτς. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας έβγαλε τον Μπακάκη σε τετ α τετ, αυτός σούταρε αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον νίκησε.

Αντί για το 2-0, έγινε το 1-1

Αφού, η Ελλάδα δεν έκανε το 2-0 ήρθε η ισοφάριση στο 35΄ με τον Κολάσινατς να κάνει το γύρισμα από αριστερά και ο Γκόγιακ με πλασέ από κοντά να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό. Η εθνική μας ομάδα δεν το έβαλε κάτω και στο 38΄, απείλησε ξανά με σουτ του Μπακασέτα από μακριά που έδιωξε σε κόρνερ ο Σέχιτς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για το δεύτερο γκολ της γαλανόλευκης σημειώθηκε στο 41′, όταν ο Μάνταλος βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλάσαρε ωραία αλλά έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ ένας αμυντικός.

Καταιγιστική Εθνική

Η Ελλάδα μπήκε με τέρμα το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας πως θέλει διακαώς τη νίκη. Έδειξε πάθος σε όλες τις γραμμές και απείλησε αρχικά με δυο σουτ του Μπακασέτα (48′, 53′) και στη συνέχεια (57′) με τον Μάνταλο να σουτάρει έξω από την περιοχή που αποκρούστηκε δύσκολα με το ένα χέρι από τον Σέχιτς.

Δοκάρι, δοκάρι και (αυτο)γκολ

Ομως, η αλλά η μεγάλη φάση σημειώθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Μασούρα που μόλις είχε περάσει στο ματς να σημαδεύει το δοκάρι. Εκείνη τη στιγμή οι τελικές ήταν 15-4 υπέρ της εθνικής μας ομάδας.

Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ δεν είχε απειληθεί καθόλου από τους Βόσνιους που ήθελαν μόνο νίκη στο 66′ ο Μασούρας έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Μπακασέτα, βρήκε τον Μασούρα αλλά αυτός αστόχησε σε τετ α τετ.

Στο 73΄, η Ελλάδα σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι με τον Σταφυλίδη να δοκιμάζει το σουτ περίπου από 35-40 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέχιτς.

Το εθνικό… σφυροκόπημα δεν σταμάτησε και δύο λεπτά μετά ο Μασούρας έκανε νέο σουτ με τον πορτιέρο των Βοσνίων να τον νικάει και πάλι με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν ούτε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Η… λύτρωση για την Ελλάδα ήρθε στο 88΄, όταν ο Φετφατζίδης έκανε την προσπάθεια από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα με τον Κοβάτσεβιτς να κάνει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα στα δίτχυα της ομάδας του για το 2-1.

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Παυλίδης (70′ Κουλούρης), Χατζηδιάκος, Λημνιός (84′ Φετφατζίδης), Μάνταλος (60′ Μασούρας), Κουρμπέλης και Γιαννούλης.

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπιτσάκσιτς, Κρβζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χότζιτς (70′ Μπάγιτς), Τσίμιροτ (46′ Γιάγιαλο), Γκόζακ, Κοβάτσεβιτς, Χαϊροβιτς και Σάριτς (63′ Ντιούλεβιτς).

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours