• Η… έκρηξη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήρθε μετά τη νέα ήττα στο ΟΑΚΑ – Το κλίμα δεν είναι καλό εδώ και καρό
  • «Ανταρσία» διεθνών κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού – Απειλούν να σταματήσουν από την Εθνική Παπασταθόπουλος και Μανωλάς αν δεν φύγει ο Αναστασιάδης
  • «Συγγνώμη» από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και πυρά κατά Αναστασιάδη
  • Αποφάσεις καλείται να πάρει η ΕΠΟ

Πραγματικό μπάχαλο θυμίζει η κατάσταση στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και αυτό αποτυπώθηκε τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα με την Αρμενία για τα προκριματικά του EURO 2020 όσο και μετά το παιχνίδι με παίκτες – κολόνες και τον Άγγελο Αναστασιάδη να βγάζουν… μαχαίρια.

Ουσιαστικά μιλάμε για «ανταρσία» διεθνών παικτών κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς απειλούν να σταματήσουν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αν δεν φύγει ο Αναστασιάδης. «Συγγνώμη» από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Νίκος Βακάλης και πυρά κατά Αναστασιάδη.

«Είναι αρκετή η στήριξη Γραμμένου για να αλλάξει το αρνητικό κλίμα στην εθνική ομάδα;», σας αναφέραμε την Τρίτη (11/6) και τελικά όχι μόνο δεν είχαμε κάποια αλλαγή, αλλά τα «σύννεφα» που υπάρχουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εδώ και καιρό έφεραν «καταιγίδα» και «μπόρα».

Οι σχέσεις πολλών παικτών με τον Άγγελο Αναστασιάδη δεν είναι καλές. Αυτό ισχύει και μεταξύ παικτών που παίζουν αυτή την περίοδο. Αυτό μπορούσε να το διαπιστώσεις κάποιος, βλέποντας μια προπόνηση της εθνικής τις προηγούμενες ημέρες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το σίγουρο είναι πως θα έχουμε αλλαγές. Η εθνική ομάδα δεν θα είναι ίδια στο επόμενο επίσημο παιχνίδι με την Φινλανδία το Σεπτέμβριο.

Και ο Μανωλάς στο «μπλοκ» κατά του Αναστασιάδη

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Sport-FM, υπάρχουν πληροφορίες πως τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όσο και ο Κώστας Μανωλάς, ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, πως οι δυο τους μαζί με τον Άγγελο Αναστασιάδη στην Εθνική ομάδα, δεν κάνουν.

Οι δύο αρχηγοί της Εθνικής, φέρονται να έθεσαν τελεσίγραφο στον πρόεδρο της ΕΠΟ, λέγοντάς του πως είτε αυτοί θα μείνουν στην ομάδα, είτε ο προπονητής, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις on camera του Παπασταθόπουλου, με ξεκάθαρα «καρφιά» κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Μαζί με τον άσο της Ρόμα, όπως λέει το δημοσίευμα, μίλησαν στον Γραμμένο, παρουσία κι άλλων συμβούλων της ΕΠΟ και του έθεσαν τελεσίγραφο, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές στην Εθνική.Με τον περισσότερο κόσμο, αλλά και μέλη της ομοσπονδίας, να έχουν την ίδια άποψη, δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις, ακόμη και εντός 24 ωρών.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα από τον αγώνα, όταν ο Κώστας Μανωλάς είχε βγει από τον πάγκο και κοιτούσε με… νόημα στα επίσημα του ΟΑΚΑ. 

Παπασταθόπουλος για Εθνική: Δεν αξίζουμε να πάμε στο Euro μ’ αυτή την εικόνα, πρέπει να γίνουν αλλαγές

Το κλίμα στην εθνική ομάδα είναι πολύ βαρύ με τον αρχηγό της, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, μετά την ήττα ντροπή από την Αρμενία να αναφέρει πως με βάση την εικόνα που έχει η Ελλάδα δεν αξίζει να πάρει στο Euro, ενώ τόνισε ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Τόνισε πως αυτοί που έχουν τα ηνία στα χέρια τους, θα πρέπει να κάνουν αλλαγές, δείχνοντας έτοιμος και αυτός να αποχωρήσει, εάν αυτό θεωρηθεί καλό. Άφησε, πάντως, ξεκάθαρα «καρφιά» κατά του προπονητή της ομάδας, Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο αρχηγός μιλώντας στην Cosmote TV, δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του και ήταν ξεκάθαρος. Τόνισε πως εάν δεν υπάρξουν αλλαγές τότε η «γαλανόλευκη» δεν αξίζει να περάσει στο EURO. Ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για την άσχημη εικόνα της εθνικής εκ μέρους των παικτών.

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι σειρά λαθών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω την ευθύνη εκ μέρους όλων των παιδιών Εγώ είμαι ο υπεύθυνος», τόνισε αρχικά ο Sokratis και πρόσθεσε: «Τι να πω τώρα; Δεν υπάρχει το να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν θα σας πω για θέματα προπονητικής. Δεν είναι η θέση μου να μπω σε αυτά τα θέματα. Γίνονται τραγικά λάθη από τους παίκτες τα οποία είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Είναι γκολ για παιδική χαρά αυτά που δεχτήκαμε. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη οι παίκτες, την οποία πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι, με πρώτον εμένα. Την αναλαμβάνω όλη.

Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μεγάλη πίεση, ίσως να μην υπάρχει η ανάλογη πίεση που πρέπει να έχουν οι παίκτες. Δεν εξηγείται, είναι δύσκολο. Έχω κουραστεί να έρχομαι στην κάμερα και να λέω τα ίδια και τα ίδια. Όσον αφορά το κομμάτι των παικτών, εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι μικρά και δεν έχουν εμπειρία. Ίσως και να μην υπάρχει το επίπεδο να είναι αυτοί οι παίκτες στην Εθνική, με πρώτον από όλους εμένα. Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω. Δεν έχουμε τύχη, δεν αξίζαμε έτσι κι αλλιώς να πάμε στα τελικά.

Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια. Χάσαμε στο μπαράζ από μια καλύτερη ομάδα. Τουλάχιστον παλέψαμε. Στα δύο τελευταία ματς χάσαμε με κάτω τα χέρια. Όταν παίζεις με την Αρμενία και πρέπει να φας άλλα δύο γκολ, δεν αξίζουμε να πάμε στο Euro. Στον Τύπο δεν έχω να πω κάτι. Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα. Θα υπάρχουν εξελίξεις και πρέπει να υπάρξουν για το καλό όλων. Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί δεν είμαι αρμόδιος. Αν ο Παπασταθόπουλος πρέπει να μείνει έξω για να πάει καλά η Εθνική, να μείνει έξω».

Στην κάμερα του OPEN, ο αμυντικός της Άρσεναλ είπε:

Για την εικόνα της Εθνικής«Είναι μια κατάσταση, που έχει ξεκινήσει να υπάρχει εδώ και καιρό. Αναλαμβάνω σήμερα την ευθύνη για όλα τα παιδιά, εγώ είμαι υπεύθυνος. Τώρα τι να σας πω, να κοιτάξουμε μπροστά; Δεν υπάρχει αυτό. Απλά θα σας πω, ότι αναλαμβάνω την ευθύνη».

Για τις επιλογές στην ενδεκάδα: «Δε θα σας μιλήσω για τον προπονητή, αυτά είναι θέματα, για τα οποία δε θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή και δεν αρμόζει στη θέση μου. Εγώ μπαίνω στην πλευρά των παικτών. Έγιναν τραγικά λάθη, που είναι δύσκολο να εξηγηθούν και από εμάς. Αν δούμε τα γκολ, είναι γκολ για παιδική χαρά. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβουμε οι μεγαλύτεροι με πρώτο εμένα. Την αναλαμβάνω και είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Για την πίεση: «Ίσως μεγάλη πίεση, ίσως να μην υπάρχει ανάλογη με αυτή που πρέπει. Είναι μια κατάσταση που δεν εξηγείται, πράγματα που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Έχω κουραστεί να έρχομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια στην κάμερα, αλλά για ό,τι έγινε σήμερα στο κομμάτι των παικτών αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και οποιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, ας το πει σε μένα. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν μικρά παιδιά χωρίς εμπειρία, μπορεί να μην έχουμε και το επίπεδο που αρμόζει στην Εθνική. Ίσως κι εγώ μπορεί να μην μπορώ να δώσω αυτά που πρέπει».

Για τη συνέχεια: «Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω, θα το ήθελα κι εγώ πολύ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η στιγμή. Για τα προκριματικά δεν νομίζω, ότι έχουμε τύχη, σαν εικόνα δεν αξίζουμε να πάμε πουθενά. Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια, χάσαμε στο μπαράζ από μια ομάδα καλύτερη από μας, αλλά τουλάχιστον παλέψαμε. Τώρα. σε αυτά τα προκριματικά και σε αυτά τα 2 παιχνίδια χάσαμε με τα χέρια κάτω. Όταν παίζουμε με ομάδα σαν την Αρμενία και πρέπει να φας 2-3 γκολ ακόμη, δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά».

Για το αν θέλει να πει κάτι στον Τύπο: «Όχι δεν έχω να πω κάτι στον Τύπο. Για ό,τι θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη, πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, δε γνωρίζω πράγματα αλλά για τα ποδοσφαιρικά θέματα ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος».

Μπασινάς: Όποιος δεν θέλει, ας μην έρχεται

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άγγελος Μπασινάς έμαθε από τους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Παπασταθόπουλου και είπε ότι αν ο διεθνής ποδοσφαιριστής δε θέλει να αγωνιστεί με το εθνόσημο, είναι ελεύθερος να το κάνει.

Ειδικότερα, μιλώντας στη μικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα, ο κ. Μπασινάς σημείωσε στις δηλώσεις του πως μια αλλαγή στην θέση του προπονητή δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα προσφέρει κάτι καλύτερο την δεδομένη στιγμή στην Εθνική. Ακόμη, τόνισε πως είναι καλύτερα να μην συμμετέχει στην Εθνική όποιος δεν θέλει να αγωνίζεται με το εθνόσημο.

Ο Άγγελος Μπασινάς επεσήμανε στις δηλώσεις του πως «Είναι θέμα λανθασμένης προσέγγισης. Όταν μπαίνεις έτσι στα πρώτα 10 λεπτά, ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εγώ πιστεύω, ότι υπάρχει μέλλον, υπάρχουν παιδιά που θέλουν να δώσουν τα πάντα. Όποιος δε θέλει, ας μην έρχεται».

Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής πρόσθεσε: «Αυτό που λες είναι άλλο πράγμα. Αυτοί που θέλουν, είπα, να τα δώσουν όλα ας έρθουν, 4 χρόνια τώρα δεν είμαστε πουθενά. Ποια αλλαγή θέλετε τώρα; Τι θέλετε να γίνει; Με την αλλαγή προπονητή δε θα γίνει κάτι. Πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση των αγώνων με την αυτοσυγκέντρωση που έχουμε. Δεν είναι θέμα παικτών».

Αναστασιάδης: Αν δεν το πιστεύει ο κ. Παπασταθόπουλος, δεν θα είναι μαζί μας

Κατά την διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, ο Άγγελος Αναστασιάδης ενημερώθηκε κι αυτός για τα όσα είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και δήλωσε ότι οι… πόρτες είναι ανοιχτές. Αφού πρώτα δεν κατάφερε να απαντήσει στη μικτή ζώνη, για τα αίτια της ήττας, απάντησε σε αυστηρό ύφος στον Παπασταθόπουλο και τόνισε πως όποιος δεν πιστεύει στην πρόκριση στα τελικά του Euro, δεν έχει θέση στην ομάδα…

«Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στο Euro. Εγώ το είπα βλέποντας αυτήν την ομάδα και τις άλλες ομάδες που αντιμετωπίσαμε. Αν ο κύριος Παπασταθόπουλος πιστεύει ότι δεν μπορούμε να πάμε, δεν μπορεί να είναι εδώ. Εμείς είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Δεν έμαθα να τα παρατάω. Να το ξέρετε. Εμένα δεν μου είπε κάτι ο Παπασταθόπουλος.

Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Το ανακοίνωσε που; Στις εφημερίδες; Όταν λέει, εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω, αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω. Είναι αρχηγός. Να ρωτήσουμε τα άλλα τα παιδιά. Ρωτήστε τον Φορτούνη, τον Σιόβα, τον Σάμαρη, για τους μεγάλους μιλάω, να πει ένας από αυτούς, ότι δεν πιστεύει, ότι μπορούμε να πάμε», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Η ανάρτηση του Βακάλη και η συγγνώμη για τον Αναστασιάδη

Ο Νίκος Βακάλης με ανάρτησή του στο Facebook επιτέθηκε στον ομοσπονδιακό τεχνικό, γράφοντας πως όταν ούτε ένας Έλληνας δεν στηρίζει τη λογική σου τότε δεν… ψιχαλίζει. Ζήτησε, μάλιστα, συγγνώμη γιατί είχε θεωρήσει πως ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να «αναστήσει» την Εθνική ομάδα, αλλά δεν το έκανε.

Έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ: «Ο εγωισμός είναι ένα κακό χαρακτηριστικό του εαυτού μας και πρέπει να το καταπιέζουμε. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με το κοινό καλό, πόσο μάλλον όταν αφορά Εθνική ομάδα. Και όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας Έλληνας (κυριολεκτικά), που να στηρίζει την λογική σου, τότε κάτι δεν πάει καλά (δεν ψιχαλίζει) και η αξιοπρέπεια πρέπει να υπερισχύσει του εγωισμού.

Σε ό,τι με αφορά, ζητώ συγγνώμη για το μερίδιο ευθύνης μου. Πίστευα μέχρι και πριν τα 2 παιχνίδια ότι είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να αναστήσει την ομάδα σ’ αυτή την χρονική περίοδο. Αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι οι υπόλοιποι άδικο κ εγώ όχι. Και κρινόμαστε όλοι από το αποτέλεσμα».

Όλα αυτά με τον κόσμο να έχει γυρίσει την πλάτη στην εθνική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως με τη λήξη του αγώνα με την Αρμενία:

(με πληροφορίες και από sport-fm.gr)

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours