Ο μποξέρ κατέληξε πέντε ημέρες μετά από αγώνα του

Μία ακόμα τραγική είδηση ήρθε να συγκλονίσει τον κόσμο της πυγμαχίας καθώς μετά τον θάνατο του 28χρονου πυγμάχου Μαξίμ Νταντάσεφ που έφυγε από τη ζωή μετά από αγώνα του στις ΗΠΑ, ένας ακόμα μποξέρ απεβίωσε.

Πρόκειται για τον 23χρόνο Αργεντίνο Ούγκο Σαντιγιάν, που τραυματίστηκε στον αγώνα του με τον Εντουάρντο Χαβιέρ Αμπρέου το περασμένο Σάββατο στο Μπουένος Άιρες και κατέληξε μετά από 5 ημέρες, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Νταντάσεφ αγωνιζόταν στο Οξον-Χιλ στην πολιτεία του Μέριλαντ με τον Πορτορικανό Σουμπριέλ Ματίας, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία των μεσαίων βαρών (έως 63,5 κιλά) που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBF).

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαξίμ Νταντάσεφ

Στον 11ο γύρο ο Νταντάσεφ δέχθηκε πλήθος χτυπημάτων, με αποτέλεσμα οι προπονητές του Ρώσου αθλητή να ζητήσουν να σταματήσει ο αγώνας για να μη υποστεί βλάβη η υγεία του.

Ωστόσο μετά τον αγώνα ο Νταντάσεφ ένοιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ο αθλητής υπεβλήθη σε κρανιοτομή.

Δείτε το βίντεο από τον τελευταίο αγώνα του Σαντιγιάν:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours