Ο Φέτελ τερμάτισε στην πρώτη θέση, αλλά δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες και η νίκη πέρασε στα χέρια του Λιούς Χάμιλτον!

«Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», λέει ο θυμόσοφος λαός και στο Grand Prix του Καναδά αυτός που γέλασε τελευταίος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον!

Ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες μπορεί να βγήκε δεύτερος στην κανονική ροή του αγώνα, αλλά στο τέλος ήταν αυτός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Πώς έγινε αυτό; Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που έκοψε πρώτος την καρό σημαία, τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με πέντε δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα η νίκη να αλλάξει χέρια και να περάσει σε αυτά του Λιούς Χάμιλτον.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός πιλότος τιμωρήθηκε για το περιστατικό που συνέβη στον 48ο γύρο. Ο Φέτελ έχασε για λίγο τον έλεγχο του μονοθέσιού του και βγήκε στο χορτάρι, με συνέπεια να κλείσει τον Χάμιλτον. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το βίντεο και αποφάσισαν να επιβάλουν τη συγκεκριμένη ποινή, η οποία εν τέλει στέρησε από τον Φέτελ τη νίκη.

Από εκεί και πέρα, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λεκλέρκ, ενώ την 10άδα συμπλήρωσαν οι Μπότας, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ, Γκάσλι, Στρολ και Κβίατ.

Μετά τη σημερινή νίκη του Λιούις Χάμιλτον, ο Βρετανός βρίσκεται στην πρώτη θέση με 162 βαθμούς, με τον Μπότας να ακολουθεί με 133 και τον Φέτελ στην τρίτη θέση με 100.

Αναλυτικά η κατάταξη:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: