«Η πιο ωραία νίκη μου», τόνισε ο Τσιτσιπάς, μετά την ιστορική πρόκριση επί του Ναδάλ

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ιστορική νίκη – πρόκρισή του επί του Ράφα Ναδάλ, στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Μαδρίτη.

«Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου», δήλωσε ο έλληνας πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Παίκτες όπως ο Ναδάλ, παίζουν και με το μυαλό σου. Έχεις πάντοτε την αίσθηση, ότι πρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις απέναντι του, να κάνει την ιδανική προσέγγιση. Παίκτες όπως ο Ράφα, είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Είναι η πιο όμορφη νίκη μου και ο δυσκολότερος αγώνας που έχω παίξει. Δεν μπορείτε να φαντασθείτε την ανακούφιση μου (για την πρώτη νίκη μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες). Είναι απίστευτο. Είμαι αληθινά χαρούμενος που διαχειρίστηκα την κατάσταση σε πνευματικό επίπεδο. Και είναι ακόμη πιο σημαντικό, ότι τον νίκησα στο χώμα».

Από την πλευρά του, ο ισπανός πρωταθλητής τόνισε: «Ήξερα πολύ καλά τι πρέπει να κάνω, αλλά δεν αισθανόμουν απολύτως καλά για να το κάνω. Ηττήθηκα σε πνευματικό επίπεδο. Υπήρχαν και καλά και λιγότερο καλά πράγματα στο παιχνίδι μου. Έπρεπε να παίξω πιο μακρυά. Δεν τον έκανα να υποφέρει με τα forehand μου. Ασφαλώς, έπαιξε πολύ καλά. Ήταν δυνατός και επιθετικός. Όμως δεν τον έκαναν να αισθανθεί ότι θα υποφέρει από τα χτυπήματα μου. Κι έτσι ήταν πιο άνετος. Δεν έπαιξα αρκετά καλά για να νικήσω. Οφείλω να το αποδεχθώ, αλλά η αποδοχή δεν σημαίνει πως θα σταματήσεις να δοκιμάζεις την αλλαγή των πραγμάτων».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours