Εκπληκτικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς -Κατατρόπωσε τον Ζβέρεφ, πέρασε στον τελικό του China Open!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 6-4) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του China Open!

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο απέδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στα δύσκολα. Όπου δύσκολα, το γεγονός ότι στο πρώτο σετ «έσβησε» τρία σετ πόιντ του Γερμανού τενίστα, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, και το πήρε με εμφατικό τρόπο (7-6).

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε πολύ δυνατά, κάνοντας δύο μπρέικ. Και εκεί που είχε δύο ματς πόιντ ενώ προηγείτο με 5-1 στα γκέιμ, ο Ζβέρεφ αντέδρασε, πήρε δύο συνεχόμενα γκέιμ και έκανε το 5-4. Τελικά, στο δέκατο γκέιμ, στο σερβίς του, ο Στέφανος ήταν αποφασιστικός και πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τον αυριανό τελικό του China Open. Αντίπαλός του θα είναι ο Ντομινίκ Τιμ, Νο 5 στον κόσμο, ο οποίος στον ημιτελικό επικράτησε του Κατσάνοφ με 2-1 σετ. Η μεγάλη εμφάνιση του Στέφανου στην Κίνα έρχεται λίγες ημέρες μετά την οικειοθελή αποχώρησή του από το Zhuhai Championships, για λόγους υγείας.

Ο τελευταίος πόντος του Στέφανου Τσιτσιπά και ο έξαλλος πανηγυρισμός

Όπως ήταν λογικό, ο Έλληνας τενίστας πανηγύρισε έξαλλα την πρόκρισή του στον τελικό:

Τα συγχαρητήρια του Ζβέρεφ στον Τσιτσιπά

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζβέρεφ συνεχάρη με θερμό τρόπο τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη νίκη του.

Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις των δύο τενιστών έχουν περάσει από σαράντα κύματα, με τον Ζβέρεφ να κατηγορεί πολλές φορές τον Τσιτσιπά για το ότι… θέλει πετσέτα μετά από κάθε πόντο ή απαξιώνοντας το παιχνίδι του. Πάντως, στο Laver Cup που διεξήχθη πρόσφατα, ο Έλληνας τενίστας ήταν ο πρώτος που έπεσε πάνω στον Γερμανό για να πανηγυρίσει τη νίκη της Team Europe επί της Team World, που ήρθε χάρη σε νίκη του Ζβέρεφ.

https://youtu.be/QniRLgnvm6M

Πηγή:iefimerida.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours