Πήρε την Ρουμανία με 14-7

Στους «8» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προκρίθηκε η εθνική ομάδα των Ανδρών, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά…

Η εθνική ομάδα ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γαλανίδη και άνοιξε το σκορ με τον Κολόμβο. Ο Τικ όμως είχε 5 απαντήσεις στα σουτ των Ελλήνων κι έτσι οι Ρουμάνοι με συνεχόμενα τέρματα, πήραν το προβάδισμα με 3-1 στην πρώτη περίοδο που ήταν απογοητευτική για τα ελληνικά χρώματα.

Ο Οάντα έγραψε το 4-1 για τη Ρουμανία στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου για να μειώσει αμέσως μετά στο γκολ (4-3) ο Γενηδουνιάς, με δύο προσωπικά τέρματα. Παρά τα απογοητευτικά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0/4), η Εθνική έμεινε κοντά στο σκορ, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 5-4. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού κράτησε την Ελλάδα στο ματς ωστόσο ο Βλαχόπουλος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου, με τον Τικ να του λέει “όχι” σε εκτέλεση πέναλτι.

Ο Γούνας έσπασε το ρόδι στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας σε 5-5 στην αρχή του τρίτου οκταλέπτου κι αμέσως μετά ο Καπότσης με σουτ από τα έξι μέτρα, έβαλε μπροστά με 6-5 την Ελληνική ομάδα που έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Ο Γούνας έκανε το 7-5, στα τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου που για πρώτη φορά στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν εξαιρετική για τους διεθνείς μας. Ο Γενηδουνιάς έδωσε “αέρα” τριών τερμάτων (8-5), σκοράροντας στην κόντρα, με τους Ρουμάνους να πελαγοδρομούν από την Ελληνική αντεπίθεση. Ο Καπότσης και ο Παπαναστασίου αύξησαν κι άλλο την απόσταση (10-5) από τους παίκτες του Κεχαγιά, με την ελληνική ομάδα να ολοκληρώνει με 6-0 το τρίτο οκτάλεπτο.

Με αυτή τη νίκη η Εθνική είναι στους «8» το Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Κροατία.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 0-6, 2-4

Ρουμανία: Τικ, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Αντίπα, Πριοτεάσα 1, Γκεοργκέσκου 1, Φουλέα, Γκεργκελίφι, Οάντα 1, Γκιμπάν, Βάντσικ, Αμπρουντάν.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 6, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης , Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2 , Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours