Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) της Ελίζ Μέρτενς (Νο15) και πήρε άξια το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Roland Garros . Η ελληνίδα αναμετρήθηκε με την Ελίζ Μέρτενς για τον γύρο των “32” του Roland Garros. Η Σάκκαρη κέρδισε  2-1 σετ, όπως και στα προηγούμενα δύο της παιχνίδια στο τουρνουά και προκρίθηκε για τον  4ο γύρο του Roland Garros. Είναι η 3η φορά που η Μαρία Σάκκαρη  θα βρεθεί στους «16» ενός Grand Slam και η 1η στο γαλλικό Όπεν.

Με την 25χρονη πρωταθλήτρια και Νο18 στην παγκόσμια κατάταξη να αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (7/6) την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν (Νο5 και φιναλίστ του Roland Garros το 2020).

Μάλιστα, με αυτήν της τη νίκη η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 3-3 στις αναμετρήσεις της με τη Μέρτενς.

Η Μέρτενς μπήκε πιο δυνατά, σπάζοντας το σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας και πήρε τα πρώτα δύο games (2-0), όμως η Σάκκαρη έσπασε και αυτή το σερβίς της Μέρτενς στο τέταρτο game και έφερε σε ισορροπία το παιχνίδι (2-2). Ήταν εξαιρετική στον 5ο  και 6ο  game, προσφέροντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο court Σιμόν – Ματιέ.

Οι δύο αθλήτριες συνέχιζαν να παίρνουν διαδοχικά τα games στα οποία σέρβιραν, με το σκορ να φτάνει στο (5-5). Η Σάκκαρη πήρε ξανά το 11ο game στο οποίο σέρβιρε και έκανε το break στο δωδέκατο, παίρνοντας το πρώτο σετ και πρόλαβε να το πάρει πριν οδηγηθεί στο tie-break.

Πηγή:now24.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours