ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Benaki Museum Pavilion: Το Νέο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Το Benaki Museum Pavilion, το νέο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, άνοιξε την εντυπωσιακή του πύλη-βιτρίνα στον κήπο του Four Seasons Astir Palace Hotel στη Βουλιαγμένη
Το πρώτο μουσειακό πωλητήριο στον κόσμο που λειτουργεί στο πλαίσιο ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος
Μια τολμηρή κίνηση πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, το Benaki Museum Pavilion καινοτομεί σε πολλά επίπεδα. Σχεδιάστηκε ως ένας πρότυπος «τόπος» στον οποίον συνοψίζεται η σταθερή επιδίωξη του Μουσείου Μπενάκη να γεφυρώσει το παρελθόν με το μέλλον.
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός από τους Kois Associated Architects
Από άποψη σχεδιασμού, η αρχιτεκτονική πρόταση του γραφείου Kois Associated Architects βασίστηκε στη λειτουργική απλότητα  του μοντερνισμού, την οποία επένδυσε με εντυπωσιακά σύγχρονα υλικά, δημιουργώντας ένα αυτόνομο κτίριο 60τ.μ. που παραδίδει στο μέλλον την ελληνική αρχιτεκτονική κληρονομιά της δεκαετίας του ΄60.
Pavilion Exclusives
Παράλληλα, με μια προκλητική επιμέλεια επιλογής αντικειμένων, το Benaki Museum Pavilion αναδεικνύει το δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική κληρονομιά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή και το craftmanship, στους τομείς του design, του κοσμήματος και της μόδας. Οι αποκλειστικές σειρές “Pavilion Exclusives”, σχεδιασμένες ειδικά για το Benaki Museum  Pavilion, προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά στην εγχώρια υψηλή χειροτεχνία του σήμερα.
#BenakiMuseumPavilion
Ωράριο: 10 πμ έως τις 10 μμ
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens | Απόλλωνος 40 | 166 71 Βουλιαγμένη

Comment here

shares