Νέα Συλλογή Κεραμικών στο Μουσείο Μπενάκη

Λεώνη Γιαγδζόγλου;
Η εικαστικός Λεώνη Γιαγδζόγλου δημιουργεί κεραμικά που ξεχωρίζουν για τις καθαρές φόρμες και τις ζωντανές πινελιές τους. Το ενδιαφέρον της για την κεραμική, μια τέχνη τρισδιάστατη, συνδυάζει τα δύο βασικά στοιχεία που καθορίζουν το καλλιτεχνικό της στίγμα: το design με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά και τη ζωγραφική που αποτελεί το μέσο προσωπικής της έκφρασης.
Ποτήρια
Βάζο
Δάφνη Λέων
Δάφνη Λέων;
Με σπουδές βιβλιοδεσίας, ζωγραφικής και τεχνών στο Λονδίνο, η Δάφνη Λέων διοχέτευσε την καλλιτεχνική της ευαισθησία στη δημιουργία μοναδικών κεραμικών από stoneware πηλούς και χυτή πορσελάνη, τα οποία ξεχωρίζουν χάρη στις γλυπτικές λεπτομέρειες και τα τρισδιάστατα ζωντανά μοτίβα τους. Πέρα από τη φύση, την εμπνέει η παράδοση της αγγλικής κεραμικής, τα kitsch ευρωπαϊκά κεραμικά του 19ου αιώνα, αλλά και η παραδοσιακή κεραμική της Ανατολής.
Κούπα
Κούπα
Βάσω Τρίγκα;
Κούπες;
Εικαστικός που ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λουξεμβούργου, η Βάσω Τρίγκα δημιουργεί κεραμικά σε οργανικές φόρμες, που συναρπάζουν με τις τολμηρές τους διαστάσεις και τις ακατέργαστες, φαρδιές γραμμές που τα κοσμούν. Η δραματική παλέτα της κινείται σε όλη την γκάμα του μελανού και του μπλε, με διάστικτες λευκές πινελιές, ενώ η θεματική της αντλεί έμπνευση από τη φύση και της θάλασσα της Μεσογείου.
Κεραμικά
Κεραμικά

About Post Author

+ There are no comments

Add yours