Εξώδικο απέστειλε ο Σταμάτης Κραουνάκης προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στηλιτεύοντας τη «σκηνοθετημένη» και προς «πολιτική εκμετάλλευση» συναυλία της καρότσας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου. Η αποζημίωση που διεκδικεί, θα κατευθυνθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς καλλιτέχνες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Η εξώδικη διαμαρτυρία απεστάλη στις 29/4 και επικεντρώνεται στην πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την επιβίωση των ανθρώπων του Πολιτισμού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το εν λόγω εξώδικο αποτέλεσε «καμπανάκι» για το Μέγαρο Μαξίμου και την αρμόδια υπουργό προκειμένου να ληφθούν έστω και αυτά τα γλίσχρα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των εργατών/τριών του Πολιτισμού.

Ως προς τη συναυλία της καρότσας, ο εγνωσμένος μουσικοσυνθέτης και στιχουργός απαλλάσσει από κάθε κριτική την Άλκ. Πρωτοψάλτη και τους λοιπούς καλλιτέχνες που συμμετείχαν, κατηγορώντας παράλληλα τον δήμαρχο για λαϊκισμό, αφού η εκδήλωση αυτή προσπάθησε να ακυρώσει το δίκαιο αίτημα των καλλιτεχνών για τη συμμετοχή τους στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης. Για τη στάση δε μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και τις εικόνες που τη συνόδευσαν, ψέγει τον πρωθυπουργό αλλά και τον Κ. Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη (ερήμην των καλλιτεχνών) και «αναγκαστική κατευθυνόμενη πορεία» με τη «σύμπραξη και παρουσία ΜΜΕ».

Ο κ. Κραουνάκης διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει την εκ του νόμου απαιτούμενη έγκρισή του για να ερμηνευτούν τραγούδια του, δεδομένο που αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων. «Επειδή κάθε μέλος του οικείου επαγγελματικού σωματείου ευρίσκεται αντιμέτωπο, έχοντας ψυχικά και οικονομικά καταρρεύσει, με την επιδεικτική αδιαφορία των ταγών -θεατών άμα, ίδετε πρωθυπουργό, και την παντελή αισθήματος αλληλεγγύης και σεβασμού προς τα πνευματικά δικαιώματα» επισημαίνει και συνεχίζει αποκαλώντας παράνομη την εκτέλεση των μουσικών του δημιουργημάτων ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έγινε εν αγνοία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με φόντο τα προαναφερθέντα, ο γνωστός καλλιτέχνης ζητά να μην επαναληφθεί η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου, δίνοντας προθεσμία 5 ημερών προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για το ποσό που θα του καταβληθεί. «Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς» ξεκαθαρίζει και αιτείται την ενίσχυση του συνόλου των καλλιτεχνών – μουσικών δημιουργών.

Πηγή:presspublica.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours