Αφορμή για την πρώτη φωτογραφική έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών «Μετς» στάθηκε η πρόσφατη έκδοση με τίτλο «Περπατώντας στην Αθήνα» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Εκτός από τις ιστορίες που «περπάτησε» και μοιράζεται από το βιβλίο του με το αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας παρουσιάζει στο «Μετς» κι αυτές που «μιλάνε» μέσα από το φακό του. Εννιά ιστορίες περιδιάβασης από έναν μοναδικής ευαισθησίας ξεναγό.

 Όλες οι φωτογραφίες της έκδοσης είναι τραβηγμένες από τον συγγραφέα. Για αυτή του την «κρυφή» ιδιότητα και για το βλέμμα πίσω από το φακό θα μας μιλήσει ο Νίκος Βατόπουλος.

Ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος θα μιλήσει για την ποιητική του εγκαταλειμμένου σπιτιού, τα αστικά σπαράγματα και τη διάσταση που προσλαμβάνουν στην τέχνη, ορμώμενος από τις εικόνες του “αθηναιογράφου” Νίκου Βατόπουλου.

Στο παλιό αθηναϊκό αρχοντικό όπου στεγάζεται το Κέντρο Τεχνών Μετς, μαζί με τις εικόνες του Βατόπουλου, ξετυλίγονται εικόνες που δίνουν την «αθέατη ζωή» της ίδιας της πόλης.  Πέντε φωτογράφοι Ένη Κούκουλα, Κλεοπάτρα Κουρλαμπά, Κώστας Μασσέρας, Ηλίας Τσαουσάκης, Ναυσικά Χαραλαμπίδου – σηκώνουν το φακό ή το κινητό τους και συλλαμβάνουν εικόνες που μας αποκαλύπτουν ένα εσωτερικό, ψυχικό τοπίο της Αθήνας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Μυλωνάς

INFO 

Κέντρο Τεχνών “Μετς” Ευγενίου Βουλγάρεως 6, Αθήνα

Τηλ.: 211.1134262

https://www.metsartscentre.gallery/

Ώρες λειτουργίας Εκθεσιακού χώρου:

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 18:00 – 21.00

Τετάρτη: 11:00 – 14:00

Σάββατο: 11:00 – 15:00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours