ΜΟΥΣΕΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγαμέμνονας και Μέγας Αλέξανδρος πάνε στη Σεούλ

Spread the love

Με περισσότερα από 350 αρχαιολογικά εκθέματα να ταξιδεύουν για πρώτη φορά στη Ν. Κορέα και έναν μουσειολογικά ευρηματικό σχεδιασμό που εστιάζει στον άνθρωπο, η έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great/Οι Ελληνες. Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» θα παρουσιαστεί στο Seoul Arts Center του Hangaram Museum, από τις 5 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός για την ασιατική χώρα, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος του κορεατικού κοινού για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ καταδεικνύει τη θεμελιώδη συμβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Κεντρικός θεματικός άξονας είναι ο «Ελληνας», από τον ανώνυμο επιφανή νεκρό στον μυθολογικό άνακτα Αγαμέμνονα και από τον επώνυμο αριστοκράτη σε «επιφανείς άνδρες» του πνεύματος –Πλάτωνα και Αριστοτέλη– και του ιστορικού γίγνεσθαι – Φίλιππο και Αλέξανδρο. Το χρονολογικό της πλαίσιο καλύπτει την περίοδο από την Εποχή του Λίθου μέχρι την Ελληνιστική περίοδο, από το 6000 π.Χ. περίπου μέχρι τον 2ο αι. π.Χ.

Η έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great» εγκαινιάζεται σήμερα (17.00) στη Σεούλ από τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δρα Πολυξένη Αδάμ-Βελένη. Διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Seoul Arts Center του Hangaram Museum και περιλαμβάνει εκθέματα από ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, ανασκαφικά ευρήματα από Εφορείες Αρχαιοτήτων, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία και θεαματική προσέλευση επισκεπτών σε τέσσερα μουσεία της Β. Αμερικής (στο Point-a-Calliere Museum of History and Archaeology στο Μόντρεαλ, στο Canadian Museum of History στην Οτάβα, στο Field Museum στο Σικάγο και στο National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον) από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2016.

Comment here

shares