Ανατρέποντας τα προγνωστικά, η κάλπη αναδεικνύει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο Νικόλα Ταχιάο.

Όμως ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος πρώτα προσπέρασε δύο πρώην υπουργούς , Νοτοπούλου και Ορφανό και δρίσκεται με το ένα πόδι στο δημαρχείο;

Σύμφωνα με το protothema, προέρχεται από αστική οικογένεια της Θεσσαλονίκης, ανιψιός της αείμνηστης Τέλλογλου και γιος τους Βασίλειου Ζέρβα, προέδρου του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1960, που πρωτοστάτησε τότε για την ανέγερση του γηπέδου της Τούμπας.

Επιχειρηματίας, με σπουδές και έντονη κοινωνική δράση. Έχει ιδιαίτερη σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ποτέ δεν έκρυψε τις οπαδικές του προτιμήσεις, είναι ΠΑΟΚ και το λέει.

Πήρε θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και η καμπάνια του για το δήμο ήταν κατά κοινή ομολογία η πιο πετυχημένη και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη κάνοντας την έκπληξη.

Προεκλογικά έθεσε το δίλημμα της κάλπης – «οι κομματικές υποψηφιότητες θεωρούν τους πολίτες δεδομένους, εγώ θέλω να είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά».

Θέλοντας να στηλιτεύσει τον κομματικό ανταγωνισμό έκανε λόγο γα σκηνοθετημένες υποψηφιότητες και συμπλήρωνε με νόημα ότι «δεν περιμέναμε κανένα τηλεφώνημ από την Αθήνα, δεν περιμέναμε κανένα νεύμα για να ασχοληθούμε με την πόλη» αναφερόμενος στους Ταχιάο και Νοτοπούλου που προέκυψαν μετά από ανάλογες πρωτοβουλίες.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours