Η σύγκρουση ανάμεσα στον πρώην γραμματέα Επικοινωνίας και την πρόεδρο του κόμματος

Πλήρης διάσταση απόψεων υπήρξε μεταξύ του παραιτηθέντος γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτη Μαλέλη και της προέδρου του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Φώφης Γεννηματά.

Οι δυο τους σήμερα πραγματοποίησαν συνάντηση στην οποία συμφώνησαν ότι διαφωνούν και απλώς επιβεβαιώθηκε ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί το κόμμα από ‘δω και πέρα, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί μετά τις εκλογές ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 31,35%, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. εξακολουθεί να κινείται στη ζώνη του 8%.

Ο γνωστός δημοσιογράφος διαφώνησε με τις αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει η κ. Γεννηματά σε πρόσωπα εντός του κόμματος έτσι ώστε να αλλάξει η υφιστάμενη δομή, αλλά και με το γεγονός ότι ιδεολογικά δεν πραγματοποιείται η αριστερή στροφή που θεωρεί ότι θα έπρεπε να πάρει η Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει στο μέλλον την ισχύ της. Ο κ. Μαλέλης θεωρεί ότι εάν συνέχιζε να υποστηρίζει επικοινωνιακά ένα μοντέλο με το οποίο διαφωνεί, θα ήταν να πρόδιδε τις αρχές του και για το λόγο αυτό προτίμησε να παραιτηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά αντιλήψεων με την κ. Γεννηματά δεν είναι σημερινή, αλλά έχει αρχίσει πριν από τις ευρωεκλογές, όταν κάποιοι μέσα στο ΚΙΝΑΛ θεωρούσαν ότι το κόμμα θα έπρεπε να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερνε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Παρόλα αυτά έμεινε να υπερασπιστεί τις θέσεις του κινήματος μέχρι και σήμερα, αλλά πλέον το «ποτήρι είχε ξεχειλίσει.

Μετά τη συνάντηση με την κ. Γεννηματά, ο Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε ότι «επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες: Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλέλης, «η κ. Γεννηματά, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ .Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία».

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος. «Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρέπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις. Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου, θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος. Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω, δεν μπορώ», επισημαίνει ο Σταμάτης Μαλέλης.

Η πλήρης ανακοίνωση του Σταμάτη Μαλέλη έχει ως εξής:

«Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά . Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες.

Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ Γεννηματά όπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ .

Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία ,τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος.

Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και το Κίνημα πρέπει να είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις.

Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος.

Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours