Πέτσας: Εάν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε σε πλήρη αποκλεισμό της κυκλοφορίας

«Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Να μην υπάρξει εφησυχασμός ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας, «ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια καλύτερη πορεία, απ’ ό,τι είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σχολιάζοντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του την «έξοδο» των κατοίκων προς την επαρχεία και την αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς, σχολίασε: «Δυστυχώς, είδαμε χθες ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές…

«Βιώνουμε μία κατάσταση έκτακτη και κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους: Εφόσον επέλεξαν να φύγουν από την Αθήνα ή από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει να διασπείρουν τον ιό ακόμη και σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν κρούσματα. Θα είναι κάτι καταστροφικό».

Προειδοποίησε επίσης πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν εξετάζεται πλήρης αποκλεισμός

Για το ενδεχόμενο πλήρους αποκλεισμού είπε: «Έως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εξετάσει το μέτρο του πλήρους αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Δίνουμε συνεχώς συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Εάν χρειαστεί, όμως, να το κάνουμε και αυτό, θα το κάνουμε».

«Βασική προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Όποιο μέτρο βοηθά σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το πάρουμε».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours