Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Εφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης έφυγε από την ζωή στα 65 του χρόνια καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας στο πάγκρεας.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, είχε εκλεγεί, βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015. Επανειλημμένα ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, ενώ ήταν δικηγόρος στο επάγγελμα. Επίσης, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χανίων.

Διετέλεσε μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος. Αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή «πόθεν έσχες». Μέλος της επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση. Αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, (Ρ.Α.Μ.).

Εξελέγη Πρόεδρος στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος τον Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του.

Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε τρεις επίκαιρες ερωτήσεις και υπέγραψε δεκάδες ερωτήσεων και αναφορών για θέματα του Νομού Χανίων και της Κρήτης και τροπολογίες σε θέματα εργασιακών σχέσεων, περιβάλλοντος και υποδομών.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2017 ο Αντώνης Μπαλωμενάκης εξελέγη πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Χατζαντωνάκη, με την οποία απέκτησαν δύο αγόρια.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours