Ορκωμοσία Υπουργικού Συμβουλίου: Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί θα πάνε στα υπουργεία τους όπου θα γίνει η τελετή παραλαβής παράδοσης.Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, με πλήρη σύνθεση, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή αύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

κυβερνηση

Το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 21 εξωκοινοβουλευτικά μέλη, τρεις υπουργούς και 18 υφυπουργούς.

Εξι είναι τα μέλη του που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Η προσέλευση και οι δηλώσεις

Λίγο μετά τις 11:20 άρχισαν να φτάνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί οι περισσότεροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Υπουργικό Συμβούλιο

Από τους πρώτους που πέρασαν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος. 

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την άφιξή του.

Τρεις μόνο λέξεις χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης: «Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα».

Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε περάσει από το ίδιο υπουργείο, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», δήλωσε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 

Κικίλιας

«Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε στο υπουργείο», είπε στους δημοσιογράφους ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε: «Νιώθω χαρούμενος για το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. Είναι η βαριά οικονομία της χώρας. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό».

«Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ναυτιλιακά δρώμενα. Πιάνουμε αμέσως δουλειά, η ναυτιλία στην Ελλάδα θα βρει τη θέση που της αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

«Είναι μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Έχουμε συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης. Θα δουλέψουμε ώστε να μην απογoητεύσουμε τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. 

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours