Επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη, αφαίρεσε τις αρμοδιότητες του Κικίλια

Το να υποβαθμίζεις και να αφαιρείς αρμοδιότητες σε έναν από τους λίγους Υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης που έχει να επιδείξει έργο και σοβαρότητα, είναι το λιγότερο ανεύθυνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε φαίνεται τον αποδιοπομπαίο τράγο για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν, για να μπορέσει να του επιρρίψει όλα τα στραβά.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η απόφαση του Πρωθυπουργού για αναβάθμιση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοτζαμάνη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη και καθήκοντα Υπουργού, ενώ ο νυν Υπουργός περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου;

Σύμφωνα με ΦΕΚ της 11ης Αυγούστου, στον Βασίλη Κικίλια απομένουν μόνο: α) η νομοθετική πρωτοβουλία (σ.σ. το Μαξίμου αποφασίζει ουσιαστικά) και β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους!

Αντίθετα, ο Βασίλης Κοτζαμάνης παίρνει όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία και τους διορισμούς των Διοικητών τους, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, τους διορισμούς των Διοικητών των ΥΠΕ (Υγειονομικών Περιφερειών), ενώ τίθεται επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζει ότι οι επιλογές  προσώπων και πολιτικών (στο φιάσκο των διορισμών των διοικητών των Νοσοκομείων, αλλά και για την ανικανότητα του ΕΟΔΥ στο θέμα των τεστ και τις  ολιγωρίες στο Σύστημα Υγείας), επιβλήθηκαν βασικά από το Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες του για το ανεξέλεγκτο άνοιγμα της χώρας με τον τουρισμό στον Υπουργό Υγείας, που μόνο επιτυχίες έχει να επιδείξει, με όλες τις δημοσκοπήσεις μάλιστα να τον κατατάσσουν στους πλέον πετυχημένους και αποδεκτούς από τον κόσμο Υπουργούς.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ με την απόφαση του Πρωθυπουργού:

ΦΕΚ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours