Δημοσκόπηση Mega: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Θετικά βλέπουν οι πολίτες τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28/04/2020 σε 1.204 άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω.

Η υγεία ήταν ένα θέμα το οποίο το 2019 δεν απασχολούσε σχεδόν καθόλου τους πολίτες, όμως το 2020, με την εμφάνιση του κορονοϊού εκτοξεύτηκε η ανησυχία. Εν μέσω όμως της πανδημίας, και η οικονομία είναι ένα από τα θέματα που προβληματίζουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τον Σεπτέμβριο του 2019, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης ήταν υψηλός ενώ στη συνέχεια πέφτει κατακόρυφα.

Θετικές είναι οι γνώμες των ερωτηθέντων για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κρίση του κορονοϊού σε ποσοστό της τάξης του 87% ενώ στις εντυπώσεις για τα θέματα οικονομίας το ποσοστό που βλέπει θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης αγγίζει το 45%.

Μεγάλος κερδισμένος από την κρίση του κορονοϊού, αποδεικνύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία (97%) συμφωνεί ότι είναι αναγκαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.


Το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Κίνα πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για την προέλευση του κορονοϊού.

Αναφορικά με την άποψη των ερωτηθέντων για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί μέχρι στιγμής τα καθήκοντα του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το 74% απάντησε ότι έχει θετική γνώμη και το 22% αρνητική.

Ποια είναι η εντύπωση των ερωτηθέντων για την Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ; Σε ποσοστό 61% είναι αρνητική.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόθεση ψήφου αγγίζει το 21,1%.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours