Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε αυστηροποίηση των μέτρων

Για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Κλείνει ξανά το λιανεμπόριο – Τέλος το click away, τα κομμωτήρια – Κλειστές οι εκκλησίες – Ανοιγμα σχολείων στις 11 Γενάρη – Αυστήρη απαγόρευση κυκλοφορίας

«Από αύριο 3 Ιανουαρίου στις 6:00 το πρωί μέχρι το πρωί στις 6:00 της 11ης Ιανουαρίου μένουμε σπίτι. Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά στις 11 Ιανουαρίου στα σχολεία» είπε ο Στέλιος Πέτσας που ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του lockdown για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. «Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν με ασφάλεια στα σχολεία.

  • Σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και οι εκκλησίες.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο θα ισχύει ξανά από τις 9:00 το βράδυ.
  • Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1.

Συγκεκριμένα όπως είπε, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιώνΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Στην ουσία ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «προληπτικά μέτρα» με σκοπό την σταδιακή επανέναρξη της οικονομίας από την 11η Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη με σκοπό να περιοριστεί στο απόλυτο η διασπορά, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, ώστε σε μία εβδομάδα (11 Ιανουαρίου) να υπάρξει η δυνατότητα να ανοίξουν τα σχολεία.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours