Έξαλλος ο Τσίπρας για την Παπαδημούπολη

Περισσότερες από πέντε ώρες και με συζήτηση εφ όλης της πονεμένης ύλης του ΣΥΡΙΖΑ διήρκεσε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε με την εισήγησή του το καυτό θέμα του μετασχηματισμού του κόμματος αλλά και της εικόνας σύγκρουσης που μεταδίδεται από τα τζαρτζαρίσματα στη σχέση του με τον Πάνο Σκουρλέτη.
Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να βρούμε έναν κοινό τόπο συνάντησης φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του και για την συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην εφημερίδα Εποχή στην οποία φάνηκε να απαντά αιχμηρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για όσα υποστήριξε σε δική του συνέντευξη στους Δελφούς ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει το κόμμα μπροστά.

Μήνυμα εξωστρέφειας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε μήνυμα εξωστρέφειας του κόμματος και επανεκκίνησης των διαδικασιών για διεύρυνση. Προσεχώς μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό Τσίπρα, θα παρουσιαστεί σχέδιο για μητρώο νέων στελεχών, ώστε να ανανεωθεί το δυναμικό του κόμματος και να αξιοποιηθούν στελέχη που δεν έχουν αναφορές στην εσωκομματική ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα εσώψυχα

Σε αντίθεση ωστόσο με άλλες κομματικές διαδικασίες και συνάξεις του παρελθόντος, στην χθεσινή ΠΓ οι συντροφικές πίκρες που β΄γηκαν στην επιφάνεια δεν είχαν χαρακτήρα κόντρας μεταξύ Τσίπρα- Σκουρλέτη ή Τσίπρα διαφωνούντων.
Έγινε μακρά συζήτηση όπου πολλά στελέχη, αρχής γενομένης από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν παράπονα ότι ενώ στοχοποιήθηκαν κατά καιρούς, δεν πήραν τη στήριξη που ήθελαν ούτε από την ηγεσία ούτε από συντρόφους τους.
Η συζήτηση περί στήριξης έφθασε μοιραία στον Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος προκάλεσε ημικρανία στο κόμμα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις business του στο real estate.

Ο πιο ένθερμος θιασώτης της άποψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τον ευρωβουλευτή του, ήταν ο Νίκος Φίλης. Αν αφήσουμε έρμαιο έναν, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί αυτή είναι η τακτική της Ν.Δ είπε ο κ. Φίλης, γραμμή η οποία πέρασε ούτως ή άλλως ως κεντρική ( αφού δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να τον ξηλώσουν).
ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία

Μετά την μπόρα ήρθε η εσωκομματική νηνεμία ( προς το παρόν) αφού αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η εισήγηση Τσίπρα για την νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα επικυρωθεί τυπικά στο συνέδριο: Το νέο όνομα αυτού: ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Και αφού ξεπεράστηκε και το ενδεχόμενο ψηφιακού συνεδρίου λόγω πανδημίας ( ζήτημα που έθεσε ο Νίκος Παππάς και αρνήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας) το οποίο θα άνοιγε νέο κύκλο εσωστρέφειας και γκρίνιας μεταξύ των στρατοπέδων του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδικασίες με τις οποίες θα πάρει μπρος ξανά ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό του, αποφασίστηκαν ομόφωνα.
Όπερ σημαίνει ότι στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα συνεδριάσει στις 27 Ιουνίου θα αποφασιστεί η διεξαγωγή του συνεδρίου το φθινόπωρο ( πανδημίας επιτρεπούσης)

Η ΚΕΑ θα αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της, με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

Παράλληλα θα γίνει και επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών καθώς και επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours