Αναζητούνται τα πρόσωπα που θα τους επιρριφθεί η ευθύνη. Το φιάσκο είναι πιθανόν να επισπεύσει τον ανασχηματισμό!

Αντιπερισπασμός επειγόντως αναζητείται στην κυβέρνηση μετά τη γενική κατακραυγή που υπάρχει για την αξιοποίηση του εμβολιασμού από μέλη της και μέλη του κρατικού μηχανισμού, για επικοινωνιακούς λόγους.

Την ίδια στιγμή που η πρωθυπουργός της Δανίας αρνείται να εμβολιαστεί από τους πρώτους, γιατί δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, στην Ελλάδα ακόμα και Γενικοί Γραμματείς, νεαροί στην ηλικία, έσπευσαν να εμβολιαστούν, λαμβάνοντας τη θέση εκείνων που είχαν προτεραιότητα, ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι εμβολιάστηκαν και κάποιοι που δεν ήταν στη λίστα, ακόμα και συγγενείς! Στη δε «Σωτηρία», κυβερνητικά και κρατικά στελέχη πήραν τη θέση υγειονομικών, σύμφωνα τουλάχιστον με τις καταγγελίες, ενώ η προσπάθεια διάψευσης όχι απλώς δεν ήταν πειστική, αλλά μάλλον επιβεβαίωνε το γεγονός!

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επέρριψε τις ευθύνες για την κατάρτιση της πρώτης λίστας στην Επιτροπή Εθνικού Εμβολιασμού, ενώ ακόμα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει μια επαρκή εξήγηση γιατί η αρχική λίστα των 45 ατόμων διευρύνθηκε και ξεπέρασε τους 100! Μεταξύ όσων προστέθηκαν είναι και μερικοί από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μεγάρου Μαξίμου.

Το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί την εικόνα της άγνοιας του πρωθυπουργού για το γεγονός, που γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί, πολύ περισσότερο καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, παρείχε κάλυψη στα γεγονότα. Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, κέρδισε πόντους με την προσωπική του παρέμβαση από το πρωί της Τρίτης στο θέμα, ενώ σφοδρή είναι και η επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Οι εμβολιασμοί κατά προτεραιότητα των κυβερνητικών στελεχών, πάντως, κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στο Μέγαρο Μαξίμου, που ενδέχεται να είναι ο λόγος που θα μετρήσει περισσότερο για να γίνει ανασχηματισμός άμεσα και όχι πριν στα τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη…

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours