ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιβύη για την απέλαση του πρέσβη: Αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία θα ανταποδίδαμε την κίνηση

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Σιγιάλα

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη της στην Αθήνα, από το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την άρνηση παράδοσης του κειμένου της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Την καταδίκη του στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη και στην κήρυξή του ως «persona non grata» εξέφρασε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Πηγή:protothema.gr

Comment here

shares