Οι πολίτες κλήθηκαν στην έρευνα να αξιολογήσουν το έργο των υπουργών με πρώτης γραμμής θέματα να αναδεικνύονται τόσο τα εθνικά, όσο και η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

Ενδιαφέροντα ευρήματα εξάγονται από την νέα δημοσκόπηση της GPO, κατά την οποία οι πολίτες βαθμολογούν το κυβερνητικό έργο αλλά και τους υπουργούς, με την πρόθεση ψήφου, παράλληλα, να διατηρεί την διψήφια διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιστότοπου powergame.gr, στην πρόθεση ψήφου τη ΝΔ προηγείται με 36,2% έχοντας προβάδισμα 12,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων.

Τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα κόμματα διαμορφώνονται ως εξής: Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στη tρίτη θέση με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ (6,1%) η Ελληνική Λύση (3,5%), το ΜΕΡΑ 25 (3,5%). Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Πώς βαθμολογούνται οι υπουργοί

Οι πολίτες κλήθηκαν στην έρευνα να αξιολογήσουν το έργο των υπουργών με πρώτης γραμμής θέματα να αναδεικνύονται τόσο τα εθνικά, όσο και η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, κυρίως στους τομείς της Υγείας της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% θετικές κρίσεις, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 57,3%. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση (55,5%).

Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%). Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συγκεντρώνει 42,2 % θετικές απόψεις για το έργο του, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει 39,8 % θετική κριτική για το έργο του, ενώ στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης και έπεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με 37,4 % θετικές απόψεις για το έργο του ο Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκεται στην 13η θέση, ενώ έπονται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης ως προς τη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης βρίσκονται με σειρά η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Τουρισμού Λίνα Μενδώνη και τελευταίος στην κατάταξη είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours