Αυτό το πρόβατο δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Ανήκει σε μια πολύ σπάνια ράτσα που είναι η πιο ακριβή της αγοράς και οι κτηνοτρόφοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο για να το αποκτήσουν!

Ποιός να το περίμενε πως ένα πρόβατο μπορεί να αξίζει τόσο πολλά; Και όμως, ένας κριός μόλις έγινε το πιο ακριβό πρόβατο στον κόσμο καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 490.000 χιλιάδων δολαρίων!

Ο Νταμπλ Ντάιαμοντ είναι ένα πρόβατο της ράτσας «Texel» που θεωρείται η πιο ακριβή της αγοράς και έχει πάρει το όνομά της από ένα νησί της Ολλανδίας. Σύμφωνα με την Texel Sheep Society, δεν είναι ασυνήθιστο αυτή η ράτσα να πωλείται με πενταψήφιους αριθμούς.

Κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν πριν λίγες μέρες στο Scottish National Texel στο Λάναρκ της κεντρικής Σκωτίας για δημοπρασία εκτρεφόμενων ζώων.

Η αρχική τιμή πώλησης  του προβάτου ήταν 10.500 δολάρια, αλλά γρήγορα η τιμή εκτοξεύθηκε στα 490.000 δολάρια. Τελικά τον Ντάιαμοντ αγόρασαν τρεις αγρότες.

Ένας από τους αγοραστές, ο Τζεφ Άικεν, δήλωσε στην εφημερίδα «Guardian» ότι είχε ψάξει πληροφορίες για το πρόβατο πολύ πριν τη δημοπρασία.

«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Είναι ένα εξαιρετικό ζώο. Υπήρχαν περίπου επτά ή οκτώ άνθρωποι που τον ήθελαν πραγματικά πολύ και αυτό οδήγησε στην υψηλή τιμή».

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours