Ένα βήμα πριν την απόκτηση της Singular Logic βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος.

Ο ελβετικός όμιλος Liknoss, συμφερόντων του εφοπλιστή, που διενεργεί αποκλειστικό due diligence στην θυγατρική της MIG, είχε ήδη δώσει στίγμα προθέσεων για διεύρυνση της παρουσίας του στην ελληνική αγορά, με την εξαγορά από την Fοrthnet της εταιρίας Forth – crs με ειδίκευση στο ticketing που μετονόμασε σε CRS Liknoss.

Όπως σημειώνει το capital.gr, ότι η Singular Logic εξαιρέθηκε προκειμένου να καταστεί δυνατή η πώλησή της από το due diligence που διενεργεί η Farallon την ίδια περίοδο, για την χρηματοδότηση του ομίλου MIG προκειμένου να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό του.

Το due diligence από την πλευρά του Θ. Πριόβολου εκτιμάται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο σημείο και αναμένεται να ακολουθήσει συγκεκριμένη πρόταση προς τις πιστώτριες τράπεζες για ανάληψη, με σημαντικό “κούρεμα” των οφειλών της Singular Logic και με καταβολή προφανώς και ενός ποσού σε μετρητά για την απόκτηση των μετοχών της.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2018 τα δανειακά βάρη της Singular Logic ξεπερνούσαν τα 60 εκατ. ευρώ. Αν ολοκληρωθεί το deal, η Liknoss θα έχει αποκτήσει τον πλέον γνωστή (λόγω και του έργου διαχείρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων) και εμβληματική εταιρία πληροφορικής στην Ελλάδα, η οποία επί της ουσίας είναι… δύο σε ένα.

Καθώς έχει αναπτύξει παράλληλα και την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής για μεγάλα έργα αλλά και στην παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours