Προμήθειες που κυμαίνονται από 0,15 έως 0,60 ευρώ ανά συναλλαγή χρεώνουν οι τράπεζες για την πληρωμή λογαριασμών μέσω του e-banking.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο για πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, όπως ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, οι πελάτες τους μπορεί να χρεώνονται κάθε χρόνο με ένα ποσό της τάξης των 15 ευρώ.

Το ποσό αυτό μοιάζει μικρό. Αναλογιστείτε όμως πως για να πάρουμε από μία προθεσμιακή κατάθεση τα χρήματά αυτά, θα πρέπει να κλείσετε για ένα χρόνο στην τράπεζα τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι με εξαίρεση την εφορία, η πληρωμές τρίτων μέσω των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών έχουν κόστος, λόγω των προμηθειών που επιβάλλουν οι τράπεζες.

Πόσο μας χρεώνουν οι τράπεζες για πληρωμές λογαριασμών μέσω e-banking (ΠΙΝΑΚΑΣ) - Φωτογραφία 2
Ειδικότερα, το κόστος διαμορφώνεται στα ακόλουθα επίπεδα:

Πώς να αποφύγετε τις χρεώσεις

Τις χρεώσεις αυτές μπορείτε υπό προϋποθέσεις να τις αποφύγετε. Ακολουθούν μερικοί τρόποι:

1) Χρησιμοποιήστε τα απευθείας κανάλια των εταιρειών

Οι μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είτε μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους ή μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές, δίνουν τη δυνατότητα απευθείας πληρωμής των λογαριασμών τους.

Στις περιπτώσεις αυτές δεν επιβάλλεται καμία προμήθεια. Έτσι, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική του κάρτα, εάν θέλει να πληρώσει με χρήματα από το λογαριασμό του ή την πιστωτική του κάρτα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΔΕΗ.

Αν πληρώσετε λογαριασμό της μέσω e-banking θα χρεωθείτε με ένα ποσό από 0,15 έως 0,60 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα.

Ωστόσο, μπορείτε να επισκευθείτε τη διεύθυνση https://epos.dias.com.gr/emerchant/dei-paybill/input.htmlκαι να πληρώσετε χωρίς καμία προμήθεια την επιχείρηση με οποιαδήποτε κάρτα σας.

2) Δώστε πάγια εντολή

Μπορείτε είτε στην τράπεζα ή στην επιχείρηση που σας ενδιαφέρει, ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η τελευταία, να ζητήσετε την ενεργοποίηση μίας πάγιας εντολής.

Σε αυτήν την περίπτωση το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα επιβαρυνθείτε με προμήθεια για κάθε πληρωμή λογαριασμού.

3) Επισκεφθείτε κατάστημα της επιχείρησης

Προσοχή! Αναφερόμαστε στο κατάστημα του προμηθευτή σας και όχι της τράπεζας ή οποιουδήποτε τρίτου.

Αν θέλετε να αποφύγετε την ηλεκτρονική πληρωμή μπορείτε να επισκευθείτε τα κατά τόπους σημεία είσπραξης των ίδιων των εταιρειών και να πληρώσετε χωρίς καμία προμήθεια.

Πηγή:moneyonline.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours