Νέα μέτρα στήριξης: Στα 5,5 δισ. το πακέτο σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

Νέα μέτρα στήριξης: Στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τον οικονομικό προγραμματισμό της χρονιάς και μέσα σε αυτόν τις ενισχύσεις που θα δουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

Η κακή εικόνα της οικονομίας ιδίως στον τομέα του τουρισμού που έχει άμεση επίπτωση και στα έσοδα του κράτους, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση να επεξεργάζεται σχέδια για  στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης διά στόματος του πρωθυπουργού.

Πακέτο μέτρων που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει ακόμη και τα 5 – 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα ενεργοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να φρενάρει την ύφεση, ώστε να μην ξεπεράσει το 8 με 9%, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, όταν και θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Φέτος, δεν θα διεξαχθεί η ΔΕΘ, λόγω του κορονοϊού, ωστόσο ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το οικονομικό πλάνο του έτους, στο πλαίσιο του Φόρουμ της Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν την παρουσίαση αναμένεται να ανακοινωθούν και μέτρα ενίσχυσης στους πολίτες.

Νέα μέτρα στήριξης: Στα 5,5 δισ. το πακέτο σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, το πακέτο των 5,5 δισ. ευρώ συγκεντρώνεται ως εξής:

  • Με το τουλάχιστον 1,2 – 1,5 δισ. που θα καταβληθεί μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Είναι πιθανό, εκτός από την 3η φάση – που από μόνη της θα έχει προϋπολογισμό άνω του 1,2 δισ. ευρώ – να υπάρξει και τέταρτη φάση ανάλογα με την ανάγκη στήριξης, κυρίως των εποχικών επιχειρήσεων.
  • Με το περίπου 1,6 δισ. που θα καταβληθεί στους συνταξιούχους μέσα από τα τρία πακέτα αναδρομικών
  • Με τα τουλάχιστον 300 εκατ. που εκτιμάται ότι θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών, μέσω του προγράμματος “Γέφυρα” μέχρι το τέλος του έτους.
  • Με το 1,5 δισ. που είναι το όφελος που θα προκύψει για τις επιχειρήσεις από τη μείωση της προκαταβολής φόρου. Αυτό το όφελος θα αρχίσει να φαίνεται στις επιχειρήσεις από το τέλος του Αυγούστου.
  • Με ένα σημαντικό κονδύλι, που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 500 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη των εργαζομένων.
  • Με τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων, λόγω του υποχρεωτικού “κουρέματος” ενοικίων, που θα αρχίσουν να φαίνονται στους ιδιοκτήτες από αυτή την εβδομάδα. Εκτιμάται, ότι το ύψος των αποζημιώσεων μπορεί να ξεπεράσει φέτος ακόμη και τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours