Παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις προϊόντων της εταιρείας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να στρέφονται σε ανταγωνιστές

Προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο με την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης στην Creta Farms βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να κρατηθεί όρθια η εταιρεία, μέχρι να βρεθεί νέος στρατηγικός επενδυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας είναι σε συνεχή επαφή με τις πιστώτριες τράπεζες και το υπουργείο Ανάπτυξης και ελπίζει πως έστω και την ύστατη στιγμή θα καταφέρει να πείσει να εκταμιευθούν τα χρήματα για να διατηρήσει ζωντανή την παραγωγική διαδικασία.

Ήδη, παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις προϊόντων της εταιρείας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να στρέφονται σε ανταγωνιστές για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές για το μέλλον της εταιρείας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα συνάντηση των εμπλεκομένων μερών με τον υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη διοίκηση της Creta Farms, η εταιρεία χρειάζεται άμεσα έκτακτη ένεση ρευστότητας τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση θεωρείται απαραίτητη για την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας και της τροφοδοσίας της αγοράς, με προϊόντα της αλλαντοβιομηχανίας. Χωρίς αυτά τα κεφάλαια, η Creta Farms δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και τα προϊόντα της θα εκλείψουν από την αγορά.

Οι πιστώτριες τράπεζες, ωστόσο, διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να δώσουν τα πρόσθετα κεφάλαια εάν δεν λάβουν αυξημένες εγγυήσεις. Συγκεκριμένα ζητάνε να βάλουν οι βασικοί μέτοχοι ενέχυρο τις μετοχές τους καθώς δεν είναι διατεθειμένες να πάρουν και άλλο ρίσκο. Ήδη, κινδυνεύουν να χάσουν περίπου 100 εκατ. ευρώ, όσα δάνεισαν μέχρι σήμερα την Creta Farms ενώ 15 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να χάσει και η ΕΤΕπ.

Μάλιστα, ανώτατη τραπεζική πηγή ξεκαθάρισε πως εάν τα αδέλφια Δομαζάκη δεν βάλουν ενέχυρο τις μετοχές τους δεν πρόκειται να υπάρξει η εκταμίευση των πρόσθετων κεφαλαίων που ζητά (πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που ζητά η διοίκησηκυμαίνεται μεταξύ 8 και 10 εκατ. ευρώ). Από την άλλη πλευρά, οι βασικοί μέτοχοι αρνούνται να συναινέσουν με την απαίτηση των τραπεζών για να ενεχυριάσει των μετοχών τους και προτείνουν εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, όπως η ενεχυρίαση των σημάτων της εταιρείας.

Ο κίνδυνος να κλείσει η εταιρεία είναι υπαρκτός, κάτι που υπογράμμισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως ο ίδιος προτιμά και εύχεται, η όποια λύση να έρθει με την εταιρεία εν λειτουργία και όχι από μια εταιρεία που θα είναι κλειστή. Όμως στο τέλος της μέρας, όπως είπε, τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει ο μέτοχος και όχι ο υπουργός.

Όλα αυτά, έρχονται λίγες μέρες μετά την κραυγή αγωνίας των 800 εργαζόμενων της Creta Farms αλλά και την προειδοποίηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προς τους βασικούς μετόχους να συμφωνήσουν με τις τράπεζες.

Πηγή:ethnos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours