Ανησυχία επιχειρήσεων για την οικονομική επιβίωση

Υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες θα απολαμβάνουν οι Έλληνες τον καφέ, το φαγητό και το ποτό στη μετά τον κοροναϊό εποχή.

Πλέξιγκλας και διαχωριστικά, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, όριο πελατών, αντισηπτικά και προστατευτικά γάντια και μάσκες για προσωπικό και πελάτες είναι μόνο μερικά από τα μέτρα.

Καθώς όλοι οι επαγγελματίες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενισχύουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού. Η νέα πραγματικότητα έχει καταστήσει το πλεξιγκλάς αναπόσπαστο μέρος της για πολλούς επαγγελματίες.

Σταδιακά, χιλιάδες επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά από τα μέσα Μαρτίου ετοιμάζονται να ανοίξουν. Ανάμεσα σε αυτές, είναι χιλιάδες καταστήματα του κλάδου της εστίασης που δέχθηκε σφοδρά πλήγματα το τελευταίο διάστημα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Alpha για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους αποσαφήνισε πώς θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας: «Η απόσταση των δύο μέτρων που πρέπει να τηρείται είναι από τραπέζι σε τραπέζι, όχι από καρέκλα σε καρέκλα (…) Ένα άτομο ανά 3 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο».

Η αγωνία των καταστηματαρχών για την επόμενη ημέρα

Η κάμερα του LIVE NEWS κατέγραψε τις αντιδράσεις καταστηματαρχών και εργαζομένων στην μετά – καραντίνα εποχή.

Η οσμή του κοροναϊού πλανάται στην αγορά. Αντισηπτικά και γάντια παντού. Στα μικρομάγαζα ο φόβος για την επόμενη ημέρα θεριεύει. Ο Τάσος Καλαφάτης μας ξεναγεί στο καφέ του που άλλοτε βούλιαζε από κόσμο.

Όπως λέει για να διατηρήσει κάποιες θέσεις εργασίας θα ζητήσει να του μειωθεί το ενοίκιο.

Στην αγορά της Πάτρας οι επαγγελματίες περιμένουν ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Η Ρούλα Βλάχου μας ξεκλειδώνει την πόρτα του καταστήματός της. Η ταμειακή είναι άδεια και φοβάται πως άδεια θα παραμείνει και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.

Στο τουριστικό γραφείο της Ράνιας Ράπτη οι πελάτες της περιμένουν να προγραμματιστούν πτήσεις για να κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό.

Μέχρι τότε περιμένουν και οι μέρες κυλούν χωρίς δουλειά και χωρίς έσοδα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δραματική για όσους εργάζονται σε εποχιακές επιχειρήσεις, γιατί δεν θα μαζέψουν τα απαραίτητα ένσημα που χρειάζονται για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

Αν δεν υπάρξει αυτή η στήριξη οι εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εισόδημα, δεν θα έχουν να ξοδέψουν, περισσότερα μαγαζιά θα κλείσουν και περισσότεροι θα μείνουν άνεργοι βυθίζοντας την χώρα στην μεγαλύτερη κρίση λένε οι εργαζόμενοι.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours