110 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 200.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έμειναν κλειστοί κατά την διάρκεια του Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η αίτηση θα υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας mybusinesssupport. ‎

Σήμερα καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ σε 526.051 μισθωτούς. Πρόκειται για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που είτε παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, είτε επαναλειτούργησαν τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής  ή ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Πολιτικές αντιδράσεις

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει να μοιράζει αφειδώς λεφτά σε ανύπαρκτα sites, αλλά όχι στους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν εκτός ενίσχυσης» από την «καταβολή του ανεπαρκούς επιδόματος των 534 ευρώ για τον Μάιο», που «προχωράει σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση».

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομικών, εξαπέλυσε με νέα του δήλωση ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είναι δυνατόν να δεσμευτήκατε να πετύχετε από το 2021 κιόλας πρωτογενές πλεόνασμα; Δηλαδή, να επιβάλετε στον άμοιρο αυτό λαό λιτότητα χειρότερη και από εκείνη της περιόδου του 2010-2012; Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Με τι ανταλλάγματα;» επεσήμανε.

Πηγή:ΕΡΤ

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours