Αύγουστο ή αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή τους λόγω υπολειτουργίας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ – Από σήμερα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Μαΐου

Με καθυστέρηση, εντός του Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω της υπολειτουργίας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας, από την έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού, θα δοθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις κατ’ εφαρμογή του νόμου Βρούτση. Τα αναδρομικά θα έχουν ισχύ από 1/10/2019.

Όπως τόνιζαν χθες κύκλοι του υπουργείου Εργασίας οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα καταβληθούν κανονικά, αλλά με καθυστέρηση, αφού δεκάδες υπάλληλοι δεν εργάζονται και έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού.

Ήδη το υπουργείο προχωράει στην έκδοση όλων των απαιτούμενων εφαρμοστικών εγκυκλίων και αποφάσεων και σταδιακά στον επανυπολογισμό του συνόλου των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων και επικουρικών για όσους είχαν το 2016 άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ.

-Ποιους αφορούν οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων που φτάνουν στα 206 ευρώ τον μήνα με αναδρομικά που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ

-Ποια θα είναι η μέση μηνιαία αύξηση για τις κύριες συντάξεις

-Ποιες είναι οι ημερομηνίες προπληρωμής των συντάξεων του Μαΐου

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours