Πιο ασφαλή και ανθεκτικά είναι τα νέα χαρτονομίσματα 100 και 200 ευρώ που θα τεθούν σε κυκλοφορία από την ΕΚΤ στις 28 Μαΐου. Με την κυκλοφορία τους ολοκληρώνεται η νέα σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ με το όνομα «Ευρώπη». Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια τέθηκαν σε κυκλοφορία τα χαρτονομίσματα των 5,10,20 και 50 ευρώ της σειράς αυτής.

Τα νέα χαρτονομίσματα έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι έλεγχοι -αφής, οπτικοί και εξέταση υπό γωνία- επιτρέπουν τη γρήγορη και εύκολη εξακρίβωση της γνησιότητάς τους.

Διαφέρουν σε μέγεθος από τα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ της πρώτης σειράς. Και τα δύο θα έχουν πλέον το ίδιο πλάτος με τα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ. Ωστόσο, το μήκος τους παραμένει αμετάβλητο.

Καθώς τα τραπεζογραμμάτια των 50, 100 και 200 ευρώ έχουν πλέον το ίδιο πλάτος, η διαχείριση και η επεξεργασία τους από τα μηχανήματα ελέγχου της γνησιότητάς τους καθίσταται ευκολότερη. Επίσης, θα ταιριάζουν καλύτερα στο μέγεθος των πορτοφολιών και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς θα φθείρονται λιγότερο.

Όπως τόνισε ο Yves Mersch, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, στην ομιλία του για την επίσημη παρουσίαση των νέων τραπεζογραμματίων, με τη μετάβαση στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ ολόκληρη η σειρά των τραπεζογραμματίων ευρώ θα εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία έναντι της παραχάραξης. Έτσι, όχι μόνο ενισχύεται περισσότερο η ασφάλεια των τραπεζογραμματίων ευρώ, αλλά και διευκολύνεται η εξακρίβωση της γνησιότητάς τους και ο χειρισμός τους.

http://<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/5mCVOAXLg00″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours