Σε υψόμετρο 1200 μ., πάνω από τις χαράδρες του Μαινάλου στέκει αγέρωχο και περήφανο στον χρόνο, το ένδοξο Λιμποβίσι. Ένα χωριό με όλα κι όλα 5 σπίτια και όλα τους εγκαταλελειμμένα. Όμως, είναι ένα χωριό με ένδοξη ιστορία, ένας τόπος που γέννησε ήρωες. Άλλωστε, εκεί γεννήθηκε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Και μόνο τυχαίο δεν είναι πως όποιος φτάνει στο Λιμπβίσι της Αρκαδίας, νιώθει αμέσως ένα απέραντο δέος. Και είναι έτοιμος να ταξιδέψει στον χρόνο και στην ιστορία, μέσα από τις αναμνήσεις του μέρους.

Και οι περισσότερες βρίσκονται στο σπίτι των Κολοκοτροναίων, περιμένοντας τον επισκέπτη για να τον πλημμυρίσουν με γνώσεις και περηφάνια.

Το πατρικό του Κολοκοτρώνη έχει ανακατασκευαστεί και είναι γεμάτο με κειμήλια, καθώς λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα των Ελλήνων το 1821. Το αναστηλωμένο κτίριο είναι κτισμένο δίπλα στο παλιό πατρικό σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και είναι αντίγραφο παραδοσιακού Κολοκοτρωνέικου σπιτιού.

Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί, ενώ έχει αναστηλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, που αποτέλεσε πνευματικό καταφύγιο του «Γέρου του Μωριά». Στην πλατεία του χωριού υπάρχουν πηγές.

Το Λιμποβίσι απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours