Η Μαριάννα Τόλη κι η Evita

του Γιώργου Λιβανού

Για δεκαετίες υπάρχει ένας μύθος σχετικά με τη συμμετοχή της Μαριάννας Τόλη στη θρυλική Evita.

Τι πραγματικά είχε γίνει σύμφωνα με τη δική της μαρτυρία. Τη ρωτούσαν συχνά και απέφευγε ν’ απαντήσει. Ας ανασύρω από το χρονοντούλαπο της μνήμης μου, την εξομολόγηση της.

Ναι μαζί ταξίδεψαν για να κλείσει η Αλίκη το ρόλο. (* Δεν έχω σαφή απάντηση στη φήμη, ότι η Μαριάννα τραγούδησε μόνο, ή όχι.) Επίσης η Μαριάννα ταξίδεψε όπου παιζόταν το έργο και κράταγε σημειώσεις για την εκτέλεση της παραγωγής.

Άλλωστε αναφερόταν και στο πρόγραμμα σαν “τεχνική σύμβουλος”. Βοήθησε πολύ στο στήσιμο, στα φώτα και στις προβολές- που έκανε η ίδια , για μεγάλο διάστημα στην παράσταση .

Δυστυχώς δεν έπαιξε ποτέ και η Αλίκη της έδινε όλο και λιγοτερρες πρόβες αντικατάστασης. Παρά το συμβόλαιο που ανέφερε ότι φωνητικά η παράσταση δεν βγαινει σαν διπλή, απο τον ίδιο καλλιτέχνη η Αλίκη δεν το τηρησε φοβούμενη ακυρώσεις εισητηρίων.

Η Μαριάννα εν τέλει απεχώρησε κι έμεινε χωρίς δουλειά εκείνη τη σεζόν. Να σημειωσουμε ότι το προηγούμενο μόλις καλοκαιρι η Αλίκη απαίτησε από τη Μαριάννα να κάνει πρεμιερα με λουμπάγκο. ‘Η θα παιξεις η θ’ αντικατασταθείς (* ειχε ντουμπλίρ τη Λίνα Μπαμπατσιά) στο Άννυ που ερμήνευε τη Γκρεης Φάρελ.

Η Μαριάννα έκανε πρεμιέρα με λουμπάγκο…. Χρόνια αργότερα της το ξεπλήρωσε η Αλίκη με το να φιλοξενήσει στο Αλίκη τη Μαίρη Πόππινς της Μαριάννας, έργο & ρόλο που ταυτίστηκε με τη γοητευτική πρωταγωνίστρια.

Η Μαριάννα έλεγε “Εγώ φταίω, που πιστεψα οτι μπορουσα να ντουμπλάρω ένα μύθο…”

About Post Author

+ There are no comments

Add yours