To Alba Graduate Business School απονέμει το 5o Business Unusual Award στον Θεόδωρο Φέσσα

Σε εορταστική ατμόσφαιρα τίμησε το Alba τον διορατικό και τολμηρό Έλληνα επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΒ, που εδώ και τέσσερις δεκαετίες πρωτοπορεί στον χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής και πρωταγωνιστεί στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Μία από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας και πρόεδρο του ΣΕΒ τα τελευταία 5 χρόνια, Θεόδωρο Φέσσα, επέλεξε να τιμήσει φέτος το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, απονέμοντάς του το 5o Business Unusual Award. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκέντρωσε σημαντικούς εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου.   

Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος του ΣΕΒ, ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών  & Πρύτανης του ALBA, καθηγητής Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου

Το βραβείο Business Unusual Award θεσπίστηκε από το Αlba το 2010 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε σημαντικές προσωπικότητες της χώρας μας ή του εξωτερικού, οι οποίες –χάρη στην επιτυχημένη πορεία τους σε χώρους δραστηριότητας με ευρεία απήχηση για την ελληνική οικονομία και κοινωνία– αποτελούν πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς. «Το Business Unusual Award συνδέεται με το όραμα, τις αρχές και την αποστολή του Alba, διότι τιμά και αναδεικνύει επιχειρηματίες που, με τη δράση τους, γίνονται καταλύτες αλλαγών και προόδου στη χώρα και στο εξωτερικό και αποτελούν πρότυπα σώφρονος επιχειρηματικής συμπεριφοράς» υπογράμμισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρύτανης Κώστας Αξαρλόγλου, συνδέοντας το περιεχόμενο του βραβείου με τον ρόλο και την αποστολή του Alba.

Την ευφυΐα, τη διορατικότητα, και την πολυσχιδή προσωπικότητα του Θεόδωρου Φέσσα εξήρε ο κ. Αξαρλόγλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα, με το 5ο Business Unusual Award τιμούμε τον οραματιστή, διορατικό, ευφυή και αυτοδημιούργητο Έλληνα επιχειρηματία που αντιλήφθηκε πολύ νωρίς όχι μόνο τη σημασία της τεχνολογίας στην εξέλιξη της επιχείρησης, αλλά και τον ανατρεπτικό ρόλο της στην καθημερινότητά μας και στο σύνολο της κοινωνίας. Μία από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, είναι ο διορατικός επιχειρηματίας που επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, και πρωτοπορεί επιχειρηματικά στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, με βλέμμα πάντα μπροστά από την εποχή του. Με τη σημερινή απονομή το Alba τιμά στο πρόσωπο του κ. Θεόδωρου Φέσσα τον οραματιστή καινοτόμο επιχειρηματία, που με όπλο την εργατικότητα, την επιμονή, την ακεραιότητα, και την αξιοκρατία, καταφέρνει να μεγαλουργεί. Γιατί ο κ. Θεόδωρος Φέσσας καταφέρνει να μεγαλουργεί με την πολυσχιδή επιχειρηματική του δραστηριότητα, τα επιτεύγματα και την προσφορά του στην κοινωνία».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο κ. Φέσσας ευχαρίστησε το Alba και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι οι μεγάλες επιχειρηματικές του επιλογές αποδείχθηκαν σωστές ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ευγνωμοσύνη του προς τους φίλους, του συνεργάτες, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ομίλου, χωρίς τους οποίους «δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα».

Σε αναφορά με την Ελλάδα, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΣΕΒ, είπε χαρακτηριστικά: Τα τελευταία πέντε χρόνια, προσπαθούμε, οι συνεργάτες μου και εγώ, να δείξουμε ότι πέρα από την Ελλάδα που παγιδεύτηκε στον εύκολο δανεισμό, στην αλόγιστη κατανάλωση και τον άκρατο λαϊκισμό, υπάρχει και η Ελλάδα της σκληρής δουλειάς και της προκοπής. Η Ελλάδα των αξιών και των άξιων ανθρώπων, που μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει τον διεθνή σεβασμό όχι μόνο με την ιστορία της, αλλά και με τις σύγχρονες δυνατότητες και ικανότητές της».

Σε δική του πρωτοβουλία άλλωστε ανήκει το όραμα που διατύπωσε ο ΣΕΒ: «Να γίνει η Ελλάδα η χώρα που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει και θα μπορεί να επισκεφθεί, να ζήσει και να επενδύσει», το οποίο απηχεί την αγάπη του για την Ελλάδα αλλά και την πίστη του στην “άλλη Ελλάδα. Tην Ελλάδα της δημιουργίας, της προκοπής και της δικαιοσύνης, την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων για ανάπτυξη, ευημερία και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας, ο κ. Φέσσας αποκάλυψε ότι τον διακατέχει το ίδιο πάθος για δημιουργία, η ίδια ανυπομονησία και η ίδια συγκίνηση με τη στιγμή που ξεκινούσε την επιχειρηματική του διαδρομή ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα, η κοινωνία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δικαιούνται να ονειρευτούν καλύτερες ημέρες.

Το παράδειγμα του Θεόδωρου Φέσσα –για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα, την προσήλωση στο όραμα, τις αρχές και τις αξίες του, αλλά και για την ανθρωπιά και τη μετριοφροσύνη του– αποδεικνύει πώς οι άξιοι Έλληνες επιχειρηματίες και άνθρωποι μπορούν να συμβάλουν στην πορεία της οικονομίας, της κοινωνίας αλλά και όλης της χώρας προς έναν ενάρετο και διατηρήσιμο κύκλο ανάπτυξης και προόδου.

Περισσότερα για τον Θεόδωρο Φέσσα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, είναι ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Quest Συμμετοχών.

Η Quest Συμμετοχών ιδρύθηκε το 1981 (ως Info-Quest), είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (1998) και δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της στον τομέα της πληροφορικής (InfoQuest Technologies, iSquare, iStorm, Uni Systems), στο ηλεκτρονικό εμπόριο (www.you.gr), στη διαχείριση ηλεκτρονικών συναλλαγών (Cardlink), στις ταχυδρομικές υπηρεσίες (ACS) και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Quest Energy,), με ετήσιο κύκλο εργασιών του Ομίλου περίπου €500 εκ.

Ο κ. Φέσσας εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ τον Μάιο του 2014, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σπούδασε Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours