Τα Νέα του Δεσμού – Μάρτιος 2020!

Αγαπητοί φίλοι του Δεσμού,

Σεβόμενοι το αυστηρό πλαίσιο της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, εργαζόμαστε με το καθεστώς της τηλεργασίας. Παραμένουμε όμως σε επαφή και μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο info@desmos.org ή τηλεφωνικά στα 2168090840 & 2310527620.

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη πρόκληση. Ωστόσο, όταν ακολουθούμε τις κυβερνητικές και υγειονομικές οδηγίες, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους οικείους μας και, κυρίως, τις ευπαθείς ομάδες και τη δημόσια υγεία στο σύνολο της.

Ο Δεσμός επικοινωνεί με φορείς δημόσιας υγείας, οργανισμούς, δήμους, κοινότητες και ευπαθείς ομάδες για να καταγράψει τρέχουσες ανάγκες και ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν την επόμενη μέρα. Θα σας κρατάμε ενήμερους μέσω newsletter και του www.desmos.org για ολους τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά και με σημαντικό αντίκτυπο.

Τι να προσέξω: 

– Ακολουθώ πιστά τις οδηγίες των ειδικών και τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Επισκεφθείτε το site του Υπουργείου Υγείας και παρακολουθήστε τα ενημερωτικά σποτ του ΥΥ.

– Μένω σπίτι και διαβάζω βιβλία, κάνω καθημερινή άσκηση, περνώ ποιοτικό χρόνο μου με την οικογένεια και τα παιδιά μου, παραμένω ενεργός και σε πνευματική εγγρήγορση. Ενδεικτικά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν: διδικτυακές υπηρεσίες Digital Solidarity, πολιτιστικές δραστηριότητες από το σπίτι, home fitness με εφαρμογές, όπως η Peloton, και πολλά άλλα.

– Διατηρώ την αισιοδοξία και τη θετική μου διάθεση!

Πώς μπορώ να βοηθήσω: 

– Οι ανάγκες σε αποθέματα στις τράπεζες αίματος είναι πολύ μεγάλες. Ας προσφέρουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας για να δώσουμε αίμα με απόλυτη ασφάλεια στις ανοιχτές αιμοδοσίες σε 6 δήμους στην Αττική σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε. 

– Spring Cleaning: μένοντας σπίτι τακτοποιούμε ντουλάπες και αποθήκες και διαλέγουμε τα είδη σε πολύ καλή κατάσταση που δεν χρειαζόμαστε πια. Αν ο χώρος επιτρέπει, τα αποθηκεύουμε έως ότου να είναι ασφαλές να τα προσφέρουμε σε οργανισμούς που τα έχουν ανάγκη. 

Προσοχή: Αποφεύγουμε να κατεβάζουμε ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο, γιατί οι υπηρεσίες των Δήμων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Ευχόμαστε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα μας, υγιείς και με μεγάλη διάθεση για προσφορά. Εντωμεταξύ #menoume_spiti και παραμένουμε ασφαλείς. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πρόσφατα νέα του  Δεσμού.

Αλέξια Σ. Κατσαούνη

Πρόεδρος του Δεσμού

Email Image

Δίνουμε αίμα – Βοηθάμε τους συνανθρώπους μας

 

Υπάρχει δραματική μείωση των αποθεμάτων στις τράπεζες αίματος. Εφόσον μπορούμε και μας το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας μας, προσφέρουμε 5 λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε αίμα.

 

Πέντε (5) δήμοι στην Αττική με την υποστήριξη του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ διοργανώνουν αιμοδοσίες σε ανοιχτούς χώρους τις επόμενες μέρες.

Δήμος Ηλιούπολης: Κυριακή 22/3 / 10:00 – 13:00

Δήμος Σαρωνικού: Κυριακή 22/3, 9:00 – 13:00

Δήμος Διονύσου – Κρυονερίου: Δευτέρα 30/3

Δήμος Κηφισιάς: Τρίτη 31/3, 9:00 – 13:30

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Τετάρτη 1/4, 13:00 – 17:30 / Πέμπτη 2/4, 9:00 – 13:00

Σύλλογος Αιμοδοτών Μαρκοπούλου: Σάββατο 4/4 & Κυριακή 5/4, 9:00 – 13:00

Δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας στο Όλοι Μαζί Μπορούμε. 

Παρακολουθήστε το βίντεο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας με την έκκληση για αίμα εδώ!

Email Image
Email Image

Πρόσφατες Παραδόσεις

 

Ο Δεσμός λειτουργεί ως κόμβος διαμεσολάβησης και δικτύωσης με στόχο το “πάντρεμα” των δωρεών σε είδος με τις ανάγκες των φορέων του δικτύου μας, έτσι ώστε όλες οι προσφορές να πιάνουν τόπο.

  • μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας: παραλαβή 195 δεμάτων με παιδικά και βρεφικά ρούχα από το αεροδρόμιο, τελικός προορισμός τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Λέσβο και Κω,
  • θρανία του Κολλεγίου Αθηνών προσφέρθηκαν σε 8 σχολεία και αίθουσες ενισχυτικής διδασκαλίας που τα είχαν ανάγκη,
  • 49 κούτες με βιβλία μοιράστηκαν σε 11 οργανισμούς στο πλαίσιο του Bookwave 2020,
  • συγκέντρωση παιχνιδιών, ρούχων και βρεφικών ειδών από τα Littles τα οποία παραδόθηκαν στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας,
  • προσφορά που περιελάμβανε 50 βρεφικά καρότσια από την Aegean τα οποία παραδώσαμε στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, στην Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία “Γέφυρες” καθώς και στον Όμιλο Unesco για τον Πολιτισμό της Ειρήνης.
Email Image

Πορτοκαλομάζεμα 

 

Και φέτος η οικογένεια Τσαντίλα μας υποδέχθηκε στο κτήμα της στο Κοκκώνι Κορινθίας για το καθιερωμένο Πορτοκαλομάζεμα! Εργαζόμενοι, φίλοι και εθελοντές του Δεσμού, μαζέψαμε 100 σακιά πορτοκάλια τα οποία προσφέρθηκαν στο Ίδρυμα “Σπίτι Γαλήνης”, στο Elea Project και το Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ Χολαργού.

Email Image

Ladies Run – Ολοκληρώθηκε ακόμα μια δράση

 

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το Ladies Run μέσω των δικών σας συμμετοχών στον αγώνα, γέμισε με παιχνίδια ένας πρότυπος χώρος συναντήσεων, ψυχολογικής υποστήριξης και πρώιμης κοινωνικοποίησης για παιδιά έως τεσσάρων ετών. Πρόκειται για το “Μεγάλο μας Σπίτι”  στο πάρκο του ΚΑΠΑΨ.

Email Image

Δεσμός για τους Νέους

 

Ετοιμάζουμε τον τρίτο κύκλο του Δεσμός για τους Νέους, το πρόγραμμα που απαντά σε δύο μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας: τη νεανική ανεργία και την υποστελέχωση των κοινωφελών οργανισμών στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, έχουμε δημιουργήσει 26 θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς για 26 άνεργους νέους, ωφελώντας περισσότερους από 82,000 συνανθρώπους μας.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους VISAUnileverThe Hellenic Initiative AustraliaTITAN AE, και Καλλίστη, γιατί χάρη στις δωρεές τους, έχουμε εξασφαλίσει τη δημιουργία 6 θέσεων εργασίας για ένα χρόνο. Θέλουμε τη βοήθειά σας για να φτάσουμε τις 10 θέσεις για το 2020!

 

Email Image
Email Image

Συνεργασία με την εταιρεία Μπάρμπα Στάθης

 

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης είναι σταθερά δίπλα μας από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας του Δεσμού. Είτε με μεμονωμένες δωρεές, είτε μέσω της συστηματικής προσφοράς προϊόντων για κάλυψη καταγεγραμμένων αναγκών φορέων του δικτύου μας, μας στηρίζουν σε διαρκή βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2019 έως σήμερα η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης έχει παραδώσει στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. 5.179 πακέτα σαλάτες, 740 πακέτα κατεψυγμένα τρόφιμα και 360 τεμάχια τοματοχυμούς.

Email Image

Δωρεές αντί δώρων βάπτισης

 

Δύο οικογένειες ιδιωτών παρότρυναν τους καλεσμένους τους, αντί δώρου βάπτισης να πραγματοποιήσουν δωρεά στο Δεσμό. Με τα ποσά που συγκεντρώθηκαν καταφέραμε να καλύψουμε:

 

– ανάγκες σε τρόφιμα της Στέγης Στοργής Γερόντων Κερατσινίου “Ο Άγιος Παντελεήμων”,

– ανάγκες σε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας του Κέντρου Προστασίας του παιδιού Αττικής “Η Μητέρα”. 

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις δύο οικογένειες και ευχόμαστε κάθε καλό στους νεοφώτιστους!

Email Image

Μουσείο Μπενάκη

 

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη στρατηγική συνεργασία μας με το Μουσείο Μπενάκη! Στο πλαίσιο αυτής, δημιουργούμε ένα project επίσκεψης ευάλωτων ατόμων στους μουσειακούς χώρους του, μοναδικές επισκέψεις για φίλους και αφοσιωμένους εθελοντες του Δεσμού, και πολλά άλλα! Stay tuned…

 

Υ.Γ. Επειδή σύντομα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε και πάλι τις δραστηριότητες μας!



Email Image

Φίλοι του Δεσμού

 

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, εγκαινιάσαμε το νέο κύκλο των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ με την εκστρατεία Be our Valentine. Ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκριθήκατε και σας καλωσορίζουμε με χαρά στην οικογένειά μας!

 

ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ σήμερα μέσα από τη σελίδα μας και δώσε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε επιλεκτικές δράσεις και εκδηλώσεις του Δεσμού!

 

Email Image

ACS Courier & Δεσμός

 

Η ACS αναλαμβάνει ως επίσημος χορηγός όλων των ταχυμεταφορών του Δεσμού σε όλη την Ελλάδα για τις ανάγκες των γραφείων μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την καθημερινή διευκόλυνση του έργου μας!

Email Image

Halkidon Soccer Team & Δεσμός

 

Ευχαριστούμε την ομάδα ποδοσφαίρου της ναυτιλιακής εταιρίας HALKIDON SHIPPING CORPORATION που επέλεξε να προβάλλει το Δεσμό στις εμφανίσεις της για το πρωτάθλημα 5×5 στο οποίο συμμετέχει. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση!

 

Ο Δεσμός στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού “Αγία Άννα” 

 

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ομάδα φίλων του Δεσμού πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού “Αγία Άννα”, με σκοπό να ενημερωθούν για το έργο του οργανισμού, αλλά και να προσφέρουν δώρα στα κορίτσια της στέγης και να περάσουν χρόνο μαζί τους.

 

Η εμπειρία μοναδική και η χαρά των κοριτσιών της “Αγίας Άννας” για την επίσκεψη και τα υπέροχα δώρα, απερίγραπτη!

 

Email Image
Email Image

About Post Author

+ There are no comments

Add yours