Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία με 44 βαθμούς σε Λάρισα, 42 σε Αθήνα

Για το πρώτο κύμα καύσωνα ετοιμάζεται η χώρα μας, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται στα ύψη τις ερχόμενες ημέρες.

Ειδικότερα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαΐου, προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την Κυριακή, μάλιστα, στη Λάρισα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αθήνα θα φτάσει τους 42.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στη Σπάρτη και τη Λιβαδιά, όπου θα έχουμε 40άρια.

Στη χώρα μας, η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας γι’ αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Από τον Άλιμο και τη Γλυφάδα, μέχρι το Σούνιο, αλλά και όπου υπάρχουν οργανωμένες παραλίες οι υπεύθυνοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μέχρι το Σάββατο 16 Μαΐου όπου, ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας οι 515 οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν για το κοινό.

Οι εκτιμήσεις πρόγνωσης καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για το Σάββατο προβλέπονται: Έως 38 βαθμοί στην Τρίπολη, έως 37 βαθμοί στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, 39 βαθμοί στην Άρτα, έως 36 στο Αργοστόλι, έως 40 στην Σπάρτη, 39 βαθμοί στη Λαμία, 41 βαθμοί στη Λάρισα στις 15:00 το μεσημέρι.

Για την Κυριακή: Έως 44 βαθμοί μέγιστη στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι, έως 42 στην Αθήνα, 40 στην Σπάρτη, έως 38 στον Αγιο Νικολαο της Κρήτης, 42 στην Πάτρα, εως 42 στην Καλαμάτα, έως 35 στη Θεσσαλονίκη, 40 στη Λιβαδιά.

Στον πίνακα προγνώσεων που ακολουθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ατμοσφαιρικών μοντέλων και πρόγνωσης Καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours