Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, όμως συμβαίνει στ’ αλήθεια και μάλιστα στη χώρα μας: παιδιά κλείνουν τους ηλικιωμένους γονείς τους σε οίκους ευγηρίας για να έχουν πρόσβαση στην περιουσία τους!

Μάλιστα τον τελευταίο 1,5 μήνα, έχουν αποκαλυφθεί τρεις τέτοιες περιπτώσεις με τις αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό. Άνθρωποι που εμπλέκονται σε μια τέτοια απίστευτη ιστορία μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στις 2 Απριλίου, το Silver Alert σήμανε συναγερμό για ένα ζευγάρι ευκατάστατων ηλικιωμένων από το Μαρούσι. Η κόρη τους που έχασε τα ίχνη τους ανησύχησε αφού και οι δύο είναι με προχωρημένη άνοια και προσπάθησε να τους εντοπίσει: «Στην απελπισία μου κατέθεσα μια μήνυση για την αρπαγή τους και εν συνεχεία ενεργοποίησα το Silver Alert και άμεσα αυτό βοήθησε να εντοπιστούν οι γονείς μου».

Λίγες μέρες αργότερα οι γονείς της βρέθηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας. Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο υπεύθυνος ήταν ο αδελφός της ο οποίος σκηνοθέτησε την εξαφάνιση και έκλεισε το ηλικιωμένο ζευγάρι σε γηροκομείο για να αρπάξει την περιουσία τους: «Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει πρόσβαση πλέον στα περιουσιακά στοιχεία των γονιών μας. Έγιναν όλα με απόλυτη μυστικότητα και με προσπάθεια παραπλάνησής μου για να μην μπορώ να τους βρω».

Η γυναίκα συμπλήρωσε πως «ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία που θα μπορούσε κάποιος να δώσει στους γονείς του. Αυτοί οι άνθρωποι στα στερνά τους τιμωρήθηκαν. Είναι συγκλονιστικό, το ίδιο τους το παιδί να ταλαιπωρεί τους γονείς με σκοπό να αποκομίσει περιουσιακό όφελος».

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα. Όπως δηλώνει ο διοικητής της γραμμής ζωής, «το πρώτο περιστατικό που μας ήρθε ήταν για μια εξαφάνιση 80χρονης. Ήρθε η κόρη της από την Κρήτη και την έβαλε σε οίκο ευγηρίας. Ο γιος της που την φρόντισε την έχασε! Ξέραμε ότι οι ηλικιωμένοι στη χώρα μας είναι καταδικασμένοι, αλλά να απάγονται από τα παιδιά τους; Τι να πω!».

Σε άλλη περίπτωση, ένας 92χρονος άνδρας κλείστηκε από τον γιο του στο γηροκομείο, αφού του απέσπασε μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Παρά την προσπάθεια της κόρης του να τον εντοπίσει εγκαίρως, τελικά ο ηλικιωμένος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μόνος στον οίκο ευγηρίας.

Πηγή: thetoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours